Çözüldü CS:GO ping 2-3 saatliğine 10 ms düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emre İşsever

Hectopat
Yer
Melbourne
Daha fazla  
Dün akşam saatlerinde CS:GO oynarken pingim 40 ms seviyelerine düştü normalde 50 ms de oynuyordum. Sonra vie.valve.net'e ping attım ve pingim 43 Ms'di normalde 53 ms alıyordum. Modem arayüzünden de ping atarak durumu kontrol ettim o da aynı sonucu gösterdi.
Bu durum 2-3 saat falan böyleydi sonra pingim tekrar eski haline döndü.
Böyle olmasının sebebi nedir? TürkNet'e(kullandığım ISS) söylesem pingimi tekrar düşürebilir mi?

Çözüm
Bunun birden fazla nedeni olabilir:
  1. Kullandığınız saatlerde bölgenizdeki trafik yoğunluğu azalmış olabilir.
  2. Bağlandığınız Valve sunucusunun trafik yoğunluğu sıradandan düşük olabilir.
ISS'nizin bu konuyla doğrudan alakalı olduğunu düşünmüyorum. İletişime geçtiğinizde %90 pingin bizimle bir alakası yok veya sizi oyuncu moduna alalım(fast path moduna geçiriyorlar) diyecekler.
Bunun birden fazla nedeni olabilir:
  1. Kullandığınız saatlerde bölgenizdeki trafik yoğunluğu azalmış olabilir.
  2. Bağlandığınız Valve sunucusunun trafik yoğunluğu sıradandan düşük olabilir.
ISS'nizin bu konuyla doğrudan alakalı olduğunu düşünmüyorum. İletişime geçtiğinizde %90 pingin bizimle bir alakası yok veya sizi oyuncu moduna alalım(fast path moduna geçiriyorlar) diyecekler.

Çözüm
Oyuncu modunun gerçekten bir etkisi oluyor mu?

İlk defa başıma böyle bir şey geldi o yüzden şaşırdım. Eskiden Türk Telekom kullanıyorken 40 ms alıyordum. TurkNet'e geçince ping artışı oldu.
Kısa bir süre sürmüş Büyük ihtimal CS:GO sunucusu girdiginde yoğunluk azdı ve daha çok bantgenişliği sağladı pinginiz düşütü diyebiliriz.
Anladım. Biraz şans işi.
Ani bir yoğunluk azalmasından gibi duruyor, zannetmiyorum müdahale edebileceklerini ama arayıp denemekten zarar gelmez.
Daha kötü yapmalarından korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…