CS:GO ucuzken item alıp fiyatı artınca satma var mı?

Sound Track

Centipat
Yer
Almanya Hamm
Arkadaşlar CS:GO üzerinden para kazanmak istiyorum. Steam hesabıma şu ana kadar hiç para yatırmadım. Korona virüs biterse AVM'den 50TL Steam cüzdan kodu almayı düşünüyorum. Benim Steam CS:GO üzerinden para kazanma şeklim itemi ucuzken alıp borsayı takip edip fiyatı arttığında satmak. Sizce böyle bir şey mümkün mü? Itemi hangi fiyattan aldıysan o fiyata mı satmak zorundayım? Benim envanterde ölüm maçından kazandığım 0.11 USD ye Spectrum kasası var bunu pahalanmasını mı bekleyim yoksa para etmez deyipte satim mi? Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle cevap vereyim, istediğiniz fiyata alıp satabilirsiniz. 1 liralık eşyaya 1000 liraya da talip olabilirsiniz, 50 kuruşa da. aynı şekilde 1 liralık eşyayı 1000 liraya da satışa koyabilirsiniz, 50 kuruşa da. Bunlar tamamen alanın satanın belirlediği şeyler.

Ben zamanında 200 liralık bir bıçağa 100 lira teklif koyarak sahip olabilmiştim. Aynı şekilde 200'e satıp kağıt üzerinde 100 lira kara geçmiştim. Ancak şöyle bir durum var, satış sırasında Steam %10, 15 civarı bir komisyon koyuyor. Siz 100 liraya alıyorsunuz, satarken 200 lira fiyat yazıyorsunuz fakat %15 yani 30 lirasını kesiyor. Eşya satıldığında alan kişi 200 ödüyor fakat cüzdanınıza 170 lira geliyor.

Arkadaşlar CS:GO üzerinden para kazanmak istiyorum. Steam hesabıma şu ana kadar hiç para yatırmadım. Korona virüs biterse AVM'den 50TL Steam cüzdan kodu almayı düşünüyorum. Benim Steam CS:GO üzerinden para kazanma şeklim itemi ucuzken alıp borsayı takip edip fiyatı arttığında satmak. Sizce böyle bir şey mümkün mü? Itemi hangi fiyattan aldıysan o fiyata mı satmak zorundayım? Benim envanterde ölüm maçından kazandığım 0.11 USD ye Spectrum kasası var bunu pahalanmasını mı bekleyim yoksa para etmez deyipte satim mi? Yardımlarınız için teşekkürler.
Steam satarken %10-12 arası bir kesinti yapıyor. Yani 50tl ye aldığın bir skini neredeyse 60 tl ye satman gerekiyor kar etmek için. Skin fiyatları da kısa periyotlar şeklinde artmıyor. Piyasayı kullanıcılar belirlediği için satanlar hep 1 kuruş ucuzdan satıyor ki satılsın diye. Kar etme işi zor.

Dostum, eskiden CS:GO piyasası çok güzeldi. Skin takaslardın, başka biriyle başka skini değişip, tabiri caizse Road to Dragon Lore yapabilirdin. Ama şimdi her şeyde 1 hafta takas yasağı oluyor. Bu da biraz sıkıntı. Ama yatırım olarak görüyorsan sana gerçek bir örnek vereyim:

2016 yılında staj paramla bıçak almayı kafama koymuştum. Kelebek, bayonet falan takaslarken en son elimde M9 Bayonet Forest DDPAT kaldı ve nakite çevirdim. 170 liraya satmıştım. Satarken de kârlıydım. Ama şuan o bıçağı satmasaydım envanterimde dursaydı, sadece steam pazarındaki fiyatı bile +1.100 TL.

Benzerini ben de yaptım. Vanila Gut Knife ve Forest DDPAT Shadow Daggers'ım vardı.
Oyunu daha az oynadığım bir ara satıp oyun aldım. (150-160 TL gibi alıp 160-170'er TL'ye satmıştım).
Şu an en dandik bıçağın fiyatı 400 TL olmuş. Bunda doların da etkisi var. O zamanlar dolar 2.75 falandı.

Son düzenleme:
Arkadaşlar kötüsü var, bahsettiğim olayda
200 liralık bir bıçağa 100 lira teklif koyarak sahip olabilmiştim.
170 lira elde ettikten sonra 178 liraya Bayonet Safari Ağı alıp sonrasında satmıştım. Bıçağın şimdiki fiyatı 880TL.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı