Yaklaşık 1 hafta önce almış olduğum bilgisayar bileşenlerini montajını yaptım. Kullanmış olduğum bileşenler şu şekilde:
AMD Ryzen 2700x
MSİ X470 M7 AC
MSİ Gaming 1070 Ti
G-Skill Sniper X 2x8 Gb 3200 MHz
Samsung 970 Evo 500 GB M2 SSD
Kingston Hyperx Savage 480 GB Sata 3 SSD
Cooler Master Vanguard 750 Watt
Corsair Spec Alpha
Kullanmakta olduğum monitör 24" boyutunda 1920x1080 çözünürlük ve 60 hertz tazeleme hızı olan bir monitör. Lafı daha fazla uzatmadan direkt konuya geçeyim CS-GO oynarken aldığım FPS değerleri maksimum grafik ayarlarında 160-300. Oyunun internet bağlantısı Wi-Fi üzerinden oluyor. Oyun içindeyken sabit durumda beklerken birden önümde birden oyuncu çıkıyor ya da hareket halindeyken oyunda birden daha ileri konuma götürüyor. League of Legends oynarken de oluyor bu durum. Sorunun sebebini nedir? Çözüm için ne yapmak lazım? Acaba sistemdeki bileşenlerde uyum sorunu mu var?
Karşı oyuncunun pingi yüksekse ışınlanma durumu olabilir. Bazen Twitch'te CS:GO oynayanları izleyince rakip takımdaki adamın pingi yüksek olunca ışınlanıyor. Bana da denk geliyor.
Lol için konuşmak gerekirse ping olmasa bile internet yüzünden takılmalar olabiliyor. O yüzden LOL de pinge bakarak kesin anlayamıyorsun fakat sen yine de Lol ping değerine bak 30'dan fazla ise sıkıntı bu.
Problem tamamen internetten kaynaklanmaktadır. Siz oyundayken aynı anda birden fazla insan interneti kullanıyorsa sebebi budur. En iyi tavsiye olarak şunu yapabilirsiniz. Cat6 kablo alıp modemden bilgiyasara takın daha düşük ping ile iyi bir oyun keyfi yaşarsınız.
Karşı oyuncunun pingi yüksekse ışınlanma durumu olabilir. Bazen Twitch'te CS:GO oynayanları izleyince rakip takımdaki adamın pingi yüksek olunca ışınlanıyor. Bana da denk geliyor.