@Fatalis Şahsen zor oyunlardan daha çok keyif alıyorum. Artık Çok oyunculu oyun oynayan biri değilim. R6, CS:GO ya da CoD vakit bile ayırmıyorum. Ama dediğim gibi FPS tarafında niye oyuncu çekmiyor diye soracak olursan. Sebepler hız, kolaylık ve topluluk ile iletişim oluyor. R6 ve Ubisoft bu üç kurala da aşırı uzak duruyor. İlla R6 oynanışını bozsunlar demiyorum. Farklı modlar ile yeni bir kitle çeksinler. Emin ol Ubisoft yaptığı indirimler ile daha fazla kitleye hitap etmek istiyor.
Ayrıca bu gidişata bakarsak, Ubisoft bu oyunu uzun süre destekleyeceğinin garantisi yok. Çünkü hızlı oyun üretip, kâr odaklı düşünen bir firma. Sürekli oyuncu kaybeden bir oyunu desteklemek yerine, farklı tarzda bir oyun yapmayı bile düşünebilirler.
Yeni oyuncuya halen iyi bir izlenim bırakana ya da dost canlısı bir oyun değil. Aynı şekilde topluluk tarafı da yeni oyuncuyu kucaklamaktan çok uzaklar. Dediğim gibi ben bir fanboy gözüyle değil. Oyun piyasasını takip eden ve artık Çok oyunculu oyunlardan bıkmış biri olarak görüşlerimi aktarıyorum.
Steam ve Gamepass çıkan çoğu Çok oyunculu oyunun betasını test etmeyi seviyorum. Ama çıktıktan sonra bakıyorum ki hiçbiri 3-6 ay dayanamadan batıyorlar. İnsanlarda gördüğüm kadarıyla bu oyunlardan bıkmış durumdalar. Bu yüzden en çok kitlesi olan oyunlara, arkadaşım oynuyor diye giriş yapıyorlar. Şu anda CoD ve CS:GO bu piyasayı domine ediyor. BF ve R6 ise maalesef uzaktan izliyor.
Şahsen CoD, R6, CS:GO ve BF kitlesinin kaliteden aşırı uzak olduğunu söyleyebilirim. Mesela Escape from tarkov gibi oyunlardaki kitle bana daha fazla hitap ediyor. Çoğu belirli yaş ve olgunluğa erişmiş, birbirine yardım ederken eğlenen keyifli topluluklardan oluşuyor.
R6 için alternatif oyunlar çıkartmaya çalışan bir sürü Indie firma var. Nine to five kapalı betasını denedim. Belki en yakın olarak bu oyun olabilir. Ama tabii R6 kadar yeterli değil. Umarım rakipleri artar da, Ubisoft oyuna vereceği desteği görürüz. Çünkü oynanış tarzından dolayı rakibi olmadığından, iyi bir geliştirme süreci sağlayamıyorlar.