Oyunlardaki ping direk olarak hızınızın maksimum seviyesi ile alakalı değildir. Ping dediğiniz, bilgisayarınızdan verilen bir komutun ana makineye ulaşıp size verdiği tepki arasındaki gecikmenin mili saniye cinsinden değeridir.
Kısacası, internetinizi 1000mbps de yapsanız pinginiz değişmeyebilir. Server'a daha yakın olmakta, ayrıca daha az pinge neden olabilir. O anda alt yapınızın üzerinde çok fazla kullanıcı yükü yoktur veya vardır şeklinde de değişebilir. Çok farklı etkileyen faktörler var maalesef. (Bizzat kendim, Edirne'de 50 MBPS ile 33 ping le oynuyorken, İstanbul'da 16MBPS ile 12 ping ile oyun oynuyorum misal. )
Gelelim sorunu çözmek için kontrol etmeniz gereken şeylere;
- Wifi ile bağlanıyorsanız antenlerin düzgün çalıştığından
- Wifi bağlantısı için yeterince yakın olduğundan
- Kablolu bağlantı için kablolarınızın düzgün ve sağlıklı olduğundan
- Modeminizin gerekli yazılım güncellemeleri varsa yaptığınızdan
- Modeminizin bu kadar yüksek bir hız için gerekli teknolojiye sahip olduğundan
- Oyun oynarken bilgisayarınızın herhangi bir arka işlemi yapmadığından
emin olarak size kalan kısımlara bakabilirsiniz. Diğer noktalar için internet servis sağlayıcınızla görüşüp, " ping nedir, nelere yol açar " tanımını bilen birisini bulabilirseniz, (tam teknik tabiri bilmiyorum benimde başıma gelmişti, çözene kadar ak ile karayı seçmiştim ) hattınıza yönlendirilen bağlantı profilini, ayrıca teknik ekiplerin yapabileceği, port değişikliği talebinde bulunabilirsiniz.