Dostum benim, benim Alt Tab atmama sorunum yok ki? Yani ben anlamıyorum neden sıkıntımı düzgünce okumayıp cevap veerirsiniz ki? Ama ben gene de dediğini yaptım, biraz da olsa işime yaradı yukarıda dediğim gibi.
AMD ekran kartımın ayarlarına girip tam panel seçeneği yapıp laptopumu yeniden başlattım. Yeniden başlattıktan sonra tekrar kontrol ettim ve tam panel. Sonra oyuna girdim oyunum 1080p açıldı. Ayarlara girip 4:3 1280x1024 yaptım ve oldu. Atölye haritasına girdim ve biraz oynadım sorun yoktu. Fakat Alt Tab attıktan sonra oyuna tekrar girmeye çalıştığımda ekran 1080p ile 1280x1024 arasında gidip gidip geliyor ve en sonunda masaüstüne geri atıyor. Yani tekrardan oyuna giriş yapamamadım. Laptopumu yeniden başlattığımda oyun otomatik olarak 1080p ile açıldı.
Benim sorunum oyunu 4:3 yapamamak. Kullanmış olduğum laptopta çift ekran kartı var; birisi AMD Radeon tm Graphics diğeri NVIDIA GeForce RTX 4060 8 GB. Masaüstünde gezinirken, DC iken, kod yazarken, 3D modelleme yaparken işlemci içindeki AMD ekran kartı devrede iken 4060 uyuyor. Ne zaman oyuna girersem 4060 devreye giriyor. NVIDIA denetim masasında laptop kullandığım için "ekran" kısmı yok SS atmıştım ilk mesajda. Verilen ilk mesajlarda Intel grafik programını yüklememi ve oradan ayar yapmamı söylediler ama Intel ekran kartı kullanmıyorum AMD ekran kartı ve GeForce ekran kartı kullandığım için o programdanda ayar yapamadım.
Neyse yardımlarınız için herkese teşekkür ederim, elbet bir gün bilen birisi çıkacaktır.