CS:GO'da ekran 4:3 iken tam ekran yapmak

plankar

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Hp Victus 16 Laptop
Ryzen 7 7840HS
RTX 4060 8GB
2X8 16GB RAM
1TB SSD
144 hz monitör
Efendim merhaba, yeni bir laptop aldım ve ilk defa oyun laptopu kullanıyorum. Eskiden internete kafelere gider oyunlarımı orada oynardım ve oyuna girmeden önce Denetim Masası'na gidip 4:3 de yanlar siyah olmasın diye tam ekrana alırdım. Fakat bu laptopta o tam ekran yaptığım kısım yok yani mesela CS'yi 4:3 yaptığımda yanlar siyah oluyor. NVIDIA denetim masasında o kısmı bulamadım. Laptoplarda böyleymiş sanırım. Yarım edebilecek var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    207,4 KB · Görüntüleme: 78

Laptop dahili ekran kartına bağlı olduğu için çıkmaz. Onu AMD veya Intel'in ekran kartı programından yapacaksın.

Oyun 12080x1024, masaüstü 1080p olduğundan alt tab attıktan sonra oyuna sokturmuyor. Ekran kayıyor, süyahlaşıyor, yarısı yok oluyor, 1080p den 1280x1024 e gidip geliyor sonra en sonunda masaüstüne geri atıyor. AMD ekran kartından tam panel ayarını yaptık fakat ndvia denetim masasından tam ekran yapamadığımız için bu sorun oluyor bence. Laptop kullandığım içinde ndvia denetim masasınra ekran kısmı yok. İntelin programını önerdiler ama ikinci ekran kartım intel değil amd. Bilgili kişi cevap verip yardım ederse sevinirim, herkese iyi forumlar

Laptop dahili ekran kartına bağlı olduğu için çıkmaz. Onu AMD veya Intel'in ekran kartı programından yapacaksın.
AMD nin programında ''tam panel'' seçili zaten efendim ama hala olmuyor. ALT TAB attıktan sonra ekranda kararlaşma, kayma, 1280x2014 den 1080p ye geçişler oluyor sanki kafası karışmış gibi ve en sonunda masaüstüne geri atıyor.

Önceki mesajlarınızda bu sorunu detaylı anlatmadığınız için anlayamadım kusura bakmayın. Dediğim gibi oyun içinden tam ekran pencereli seçeneğini seçip kullanmayı denediniz mi?

Önceki mesajlarınızda bu sorunu detaylı anlatmadığınız için anlayamadım kusura bakmayın. Dediğim gibi oyun içinden tam ekran pencereli seçeneğini seçip kullanmayı denediniz mi?
Pencere modu fps düşürür + pencere modunda oynamak istemiyorum.

Pencere modu FPS düşürür + pencere modunda oynamak istemiyorum.

Pencereli şekilde değil aslında tam ekran gibi oluyor. FPS konusunda da bilemiyorum, CS:GO zaten işlemcini tamamen kullanmıyor. Bir deneyin belki de sadece işlemci kullanımınız artar ama FPS'ten kayıp yaşamazsınız.

arkadaşlar biraz araştırdım MUX denilen bir şey varmış; benim laptobumda olduğu gibi çoğu yeni laptop çift ekran kartı kullanıyor. Eğer masaüstünde gezinirken, video film izlerken, kod yazarken, 3d modelleme yaparken büyük ekran kartı uyuyor ve küçük ekran kartı uyuyor. Ne zaman oyuna geçerseniz küçük olan gene çalışmaya devam ediyor fakat asıl yük büyük olana biniyor. Böylelikle büyük ekran kartının mantığıma göre ömrü uzuyor.

Şimdi laptop olduğumuz için ndvia denetim masasında ekran kısmı yok. Ama küçük olan amd ekran kartımın ayarlarından tam panel yapabiliyorum. Amd den tam panel yapınca ve ndvia dan tam panel yapamayınca bilgisiyar kafayı yiyor. Alt tab attığımızda ne yapacağını bilmiyor, iki grafik arasında gidip geliyor ve en sonda masaüstüne geri geliyor.

Bu MUX denilen şey ise sürekli büyük ekran kartının çalışmasını sağlayan bir şeymiş sanırım. Sürekli büyük ekran kartını çalıştırırsak ve bu ekrandan tam ekran ayarını yaparsak bu sefer bilgisyiarın kafası karışmayacak, 4:3 olucak, alt tab atınca herhangi bir sorun olmayacakmış. Fakat bu MUX sayesinde sürekli büyük ekran kartını çalıştırmak pek mantığıma yatmadı. Nasıl olsa bunu bir mühendis tasarladı. Masaüstünde boş boş gezinirken, hiç bir şey yapmıyorken sürekli olarak 8 gb 4060 ekran kartımın çalışmasını istemem, çalışırsa ömründen yer mantıken.
Siz olsanız bu MUX ayarını açar mıydınız? Zararı var mıdır? Mantığım doğru mu yani büyük ekran kartının ömrünü yer mi ?

MUX dahili GPU'yu (size göre küçük olan yani AMD) devre dışı bırakarak direkt olarak ekranı harici GPU'ya bağlar. Dahili GPU'yu aradan çıkardığı için gecikme ve performans konusunda daha verimli çalışmasına olanak sağlar. Tek dezavantajı ise bilgisayar daha fazla güç harcar.

Ben de Victus 16 kullanıyorum ve günlük kullanımda MUX açınca ekran yırtılması gibi bir sorunla karşılaşıyorum. Sadece bende mi oluyor bilmem ama HP servisine göre bu normal durum. Çözüm olarak ise sadece oyuna gireceğim zaman MUX Switch açmamı tavsiye ettiler. HP Omen Gaming Hub yazılımını bilgisayarınıza kurup soldaki menüden "Victus laptop" seçeneği altında "Graphics switcher"den discreteyi seçerseniz bilgisayarınız yeniden başlayacak ve MUX Switch aktif olacaktır. Sadece oyuna girerken yaparsanız hem oyundaki gecikmeniz düşer hem de 4:3 sorunundan kurtulursunuz.

bunu mu açacağım oyuna girerken ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    158,9 KB · Görüntüleme: 27
Bunu mu açacağım oyuna girerken?

Evet ona tıklayınca yeniden başlatma uyarısı veriyor. Kabul edince cihaz tekrar başlayıp harici GPU üzerinden çalışıyor. Bu şekilde NVIDIA denetim masasında "ekran" ayarlarını da yapabilirsiniz.

müsait vaktimde deniyeceğim haber ederim

bahsedilen şeyi yaptım; hp omen gaming den mux özelliğini açtım, ndiva denetim masasına girip tam ekran yaptım. Oyuna girip herhangi bir 4:3 çözünürlüğü seçtim, seçer seçmez masaüstüne attı. Tekrar girmeye çalıştığımda ekranda çok garip şeyler oldu, yukarlardada dediğim gibi sanki kafası karışıyor gibi şeyler oldu ve en sonunda tekrar masaüstüne geri attı. Alt tab ile girmeye çalıştığımda gene aynı, ekran sürekli 1080p den seçtiğim çözünürlüğe geçiyor oyuna giriyor ama sonra tekrar 1080p olup masaüstüne atıyor. Sorun ne cidden anlamadım. 21 yaşımdayım, 12 yaşımdan beri cs deyim ilk defa bu kadar saçma bir şey ile karşılaştım...

ve şunuda belirtmek istiyorum, bunu ilk denediğimda 4:3 yaptı sadece yanları siyahtı. Hiç bir şekilde masaüstüne atmadı, gayet güzelde oynadım biraz. Ama şimdi hiç bir şekilde 4:3 yaptırmıyor, direkt oyundan atıyor ve asla girdirmiyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…