Konuyu alaya alanlar olmuş fakat ben ciddi cevap vermek istiyorum.
Kasayı açabilmek için anahtar lazım, onun için de belli bir ücret vermeniz gerekiyor. Daha sonra kasayı açtığınızda 10 kuruşluk veya 1000 liralık skin çıkma ihtimali var. Yani ya kazanacaksınız ya da kaybedeceksiniz. Bu da bildiğiniz gibi kumara giriyor ve kumar da haram.
Oyun sonu düşen skinler için siz hiç para vermiyorsunuz, bu durumda kumar olmuyor istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Oyun sonu düşen kasaları sattığınızda başkasının kumar oynamasına aracılık etmiş olacağınız için bunu da tavsiye etmiyorum.
Pazardaki skin durumu biraz karmaşık. Skinlerin bazıları kumar oynanıp (kasa ve anahtar) ile elde edilirken bazıları da anahtara gerek olmadan, yani para vermeden açılan kutulardan (E-spor müsabakalarında izleyicilere dağıtılan harita hatıra paketleri) elde edilip satılıyor. Skini satan kişi bu hatıra paketini e-spor müsabakası izlerken elde etmiş de olabilir pazardan para karşılığı alıp kumar oynamış da olabilir, bunu bilemeyiz. Bu hatıra paketlerinden çıkan skinleri almanızda pek sakınca görmüyorum fakat anahtarla açılan kasalardan çıkan skinleri almanızı önermiyorum.
Ekleme: Pazarda satılan normal skinler oyun sonu elde edilip satılıyor da olabilir. Bunları almakta da sakınca olmaz fakat kasadan mı çıktığını yoksa oyun sonu mu düştüğünü bilemeyiz. Hiç almamak en doğrusu olacaktır.