CS:GO'da takımsız Global olunamaz mı?

7Game7

Yoctopat
Ben CS:GO'da asla takımsız, arkadaşsız Global olunamayacağını düşünüyorum. Ortalama 35 galibiyetim var rekabetçide(evet oyunda yeniyim) dün akşamdan gece 3'lere kadar oynayıp Nova 2'den gümüşe düştüm, en üst gümüş galiba şu an. Bunun benim oynayışımla da alakası yok çünkü çoğu oyunda 1 veya 2. oldum, en kötü 3. oldum ama oynadığım takımlara ya botlar geliyor ya da rankı yüksek olsa da takım oyunu oynayamayan kişiler geliyor.

Kimse bana ben arkadaşsız, takımsız şekilde rekabetçiden rastgele maçlara girerek Global oldum demesin inanmam çünkü bana gelen bu botlar, oyunda AFK kalanlar, takım oyununa uymayanlar, info vermeyenler illaki size de geliyordur. Mesela dün bir maçta son eli alsak berabere kalacaktık ve T'de iken 4 kişi A'ya saldırdık. Gelmeyen 1 kişi de bombayı taşıyordu ve buna rağmen biz A'dan giderken o başka yere gitti öldü! Sonra biz bombayı alacağız derken yolda hepimiz öldük oyun gitti yani bu bir örnekti. Dün akşamdan beri yenilip yenilip yeni maçlara girdim, girdikçe yenildim, yenildikçe girdim, girdim yenildim, girdim yenildim bunun sonucunda Nova 2'den gümüşü gördüm.

Gece son 1 maç daha attım. Akşamdan beri iyi oynayıp oynayıp kazandıramadım maçları bu sefer başlarım böyle işe deyip geyik yaptım ve Zeus silahı falan var ya onlarla takıldım. Bu sefer ne oldu? Kazandık Neden? Tesadüf üzeri takımda 5 kişiden 4'ü Türk'tü ve birbirlerine info vererek oynadılar ayrıca güzel oynuyorlardı. Ben bu son oyunda geyik yaptığım ve sonuncu olduğum halde maçı çok rahat kazandık.
Anlayacağınız üzere info vermeden, takım oyunu oynamadan bu işler olmuyor. Benim görüşüm böyle.

Bir de şu var. Dust 2'de T olup da takımların çoğunlukla(bana öyle denk geldi) A'ya gitmesine de sinir oluyorum. Mesela bir maçta CT'de bir AWP'ci vardı, her el A'da AWP ile bekleyip bizim takımı dümdüz ediyordu. Bizim takım da hala başka yer yokmuş gibi A gidelim, A gidelim deyip durdular

Sıkıntı gelen adamlarda. Bazen size gelenler gibi adamlar gelir, bazen de takım oyunu oynamayı bilen adamlar gelir. Dediğiniz gibi, takımsız, solo girerek global olmak hatta iyi bir yere gelmek imkansıza yakın. Mesela benim 3.800 saatim ve 1000'e yakın galibiyetim var, ona rağmen bir takımım olmadığı ve bu aralar çok girmediğim için Nova 3'te takılı kaldım. Ancak şöyle bir şey var ki, bu oyunda takım kadar bireysel beceri de önemli. Sadece takımla olmuyor bu işler, bireysel performansınız da önemli.

Takımsız 540. saatte global oldum. 134 win mi ne vardı yanlış olmasın.

Bu biraz size bağlı. İyi oynayan biriyseniz yükselmeniz çok kolay.
Global olduğuna inanırım da arkadaşsız, takımsız, lobiden özel birilerini bulmadan global olduğuna inanmam çok zor. Bize denk gelen botlar sana nasıl gelmiyor anlamadım? Veya botlar gelince onların yerine de vurup 2 kat skor mu yapıyorsun?

Global falan çöp, hele Türk oyuncu iseniz daha da çöp.
Tek bir haritada defalarca kez win yaparak Global'e çıkmanız hiçbir şey ifade etmiyor, oyunu iyi oynamış olmuyorsunuz. Kolay çıkması o kadar zor değil, oyunu en hard oynadığım zamanlar aktif MM kasmıyordum sanırım, Faceit kasıyordum. 7 level olmak üzereydim, ama sanırsam sonradan oyunu bıraktım. Keyfi solo MM girmeye başladım ve Supreme kadar çıktım. Vertigo, Overpass, Nuke falan oynuyordum. Gayet de çıkması kolaydı, eğer o oyunu hard oynadığım zamanlar oynasaydım muhtemelen Global olmuştum fakat Supreme / Global elodaki dönen maçlar Faceit 4-5 level'lerde oynanan maçların yanından bile geçemez muhtemelen. Basit elo, basit oyuncular. Hele arada sırada MM için oyuncu çağırma kısmından lobilere katılırsanız Türk oyuncularının Dust 2 sayesinde MM'de yüksek ranklarda olduğunu hatta haketmediklerini bile görürsünüz.
Kısaca diyeceğim Global rank, eğer oyunu kasarak oynuyorsanız çıkması gayet de kolay bir rank. O Dust 2'de binlerce maç giren adamlar olduysa herkes olabilir.
Ama tavsiyem MM çöplüğünde gerçekten kasarak oynamamanız, gidin Faceit oynayın. Biraz kaliteli maç görün.

Beklediğim yorum

Hocam Faceit araştırmadım ama şöyle bir yorum okuduğumu hatırlıyorum. CS2 gelince Faceit'e gerek kalmayacak mı yazmış biri, orada oynayanların sayısı çok mu azalacak demiş anlamadım. Dediğim gibi emin olmamakla beraber böyle bir yorum okuduğumu hatırlıyorum. Yorumun nedir bu mesaj hakkında?

Çok doğru. FACEIT'te 5 level iken bile çok daha keyifli ve taktiksel dönüyordu maç. Fakat normal ranked girdiğimde ise herkes kafasına göre oynuyor maçı kaybediyorduk. Bu arada rankım Lem'di o dönem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…