CS:GO'da Vsync açılmalı mı?

• Konuyu başlatan SalimAydoğdu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 14.782
S

SalimAydoğdu

Ziyaretçi
Merhabalar,
CS:GO adlı oyunda sistemim iyi olduğu için 300 FPS gibi değerler alıyorum ve görüntüdeki yırtılmaları fark edebiliyorum. Bu yırtılmaları fark ettiğim için Vsync açarak FPS'yi 60'a sabitledim. Benim bilgim alınan değer monitör frekansından yüksekse Vsync açılarak yırtılmaların önlenmesi, FPS ne kadar yüksek olursa olsun bizim algıladığımız değerin monitör frekansımızın üstüne çıkamayacağı yönünde. Fakat internetten okuduğum yorumlar benim içime bir kuşku düşürdü.Okuduğum yorumlar şu şekilde; CS GO gibi oyunlarda Vsync açılmasının input lag gibi sorunlara yol açacağı, fare hassasiyetini düşüreceği, yüksek FPS her zaman bu tür oyunlarda iyidir, CS GO gibi oyunlarda Vsync açılmaması yönünden tavsiyeler. Benim fikrim hala Vsync'nin açık olması yönünde. Emin olmak için bu konuyu açma gereği duydum. Sizce CS GO'da Vsync açılmalı mı, açılmamalı mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bencede vsync açılmamalı aynı şekilde 500+ fps alıyorum cs go da ve yırtılmalar oluyordu ama direk olarak dvi-d den dvi-d ye bağlayınca yırtılmalardan kurtuldum

Farkı oyunda kendin anlayabiliyorsun vsync kapalıyken mouse hareketlerin daha keskin ve isabetli ama vsync açıkken mouseda lag oluyor mouseu durdurduğunda durmuyor biraz daha ileri kayıyor gibi mesala

2000 saat oynadım yaklaşık ve benim düşüncem Vsync kapalı olmalıdır. Kendin de deneye deneye aradaki farkı görebilirsin. Ayrıca FPS'i 144'e değil 301'e sabitle (y)

Ben CS:GO daVsync ayarını bir türlü açamıyorum yok 2 yönlü yok 3 yönlü hiç birşey anlamadım. Ayarlar çok kötü kullanıcı dostu değil bence tam olarak nasıl açılıyor acaba ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı