CS oynarken Excalibur G870 80-100 derece oluyor

Yağız_Buğra

Hectopat
Daha fazla  
CS oynarken işlemci 100 derecelere çıkıyor altında soğutma olmasına rağmen. Laptopum Excalibur G870 soğutucu ise Frisby'nin bir modeliydi tam hatırlamıyorum. İşlemci boşta bile 50 derecelerde dolanıyor. CS'yi açar açmaz 80 derecelere çıkıyor. Zaman zaman 100 derecelere çıktığı için drop yaşıyorum. Bunun bir çözümü var mı? Laptopu geçen sene kasım ortasında aldım ve hiç bakım yapmadım. Sıcaklık değerlerini aşağıya bıraktım.
İşlemci: i5 12.nesil laptop işlemcisi.
Ekran kartı: RTX 4050.
RAM: 16 GB DDR4.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop soğutucuları soğutma açısından çok etkili değildir en fazla 6 7 derece fark yaratır. Size tavsiyem genel bakım yaptırmadıysanız fanlar tıkanmış olabilir ve tıkanıksa termal macun da kurumuştur kısa zamanda bakıma götürün veya yapmayı biliyorsanız termal macun alıp yapabilirsiniz.

Daha önce eski laptopuma bakım yapmıştım ama termal macun yenilemek garanti kapsamı dışına çıkarmaz mı? Laptop soğutucusu içinse zaten amacım aşırı soğutması değil laptopu kaldırırken masamda yer açılmasıydı 2gündür drop azaldı soğutucu sayesinde ama hala 100 derecelere çıkıyor olması şaşırttı.

Bazı markalarda garanti kapsamından çıkıyor diye duydum ama genelinde ram takımı ve bakım garanti kapsamını bozmaz ama siz yinede teknik desteği arayarak bilgi alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…