CS2 ani FPS düşüşleri

Yer
Erzurum
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5625U with Radeon Graphics
32GB DDR4
Amd Radeon Graphics (Sistem Bilgilerinde Seri Adı Bulunmuyor)
Adata IM2P33F8-256GD 256 GB M.2 SSD
HP G9 Laptop
Meslek
Öğrenci
Oyunum normalde 65-150 FPS arasında akıcı olarak çalışıyor. Bazen ise 10 saniye süren FPS dropları yaşıyorum. Birden 15 FPS'e düşüp sabit kalıyor birkaç dakika sonra geçiyor. Maçta 20-30 kez yaşıyorum bunu. Oyunun optimizasyonu çöp biliyorum fakat bunu başka bir bilgisayarda yaşamıyorum. Çözüm var mı?

Hocam laptop mu kullanıyorsunuz.

Hocam laptop mu kullanıyorsunuz.
Evet. Ne yazıkki. Annem işten çıkarılınca laptop boşa kaldı bende sistemimden daha iyi diye kullanmaya başladım.

Şöyle diyeyim HP Victus 16 kullanıyorum 2 senedir hiç termal macun yenilememiştim sürekli dediğiniz gibi drop yiyordum en son Silent Hill 2 remake oynarken 12 FPS kilitlendi ve 3dk boyunca geçmedi termal macun yeniledim hiçbir sorun yaşamadım bu hafta 8 saat CS2 oynadım bir kere bile drop yemedim termal macunu yenilemenizi öneririm evet oyunu optimizasyonu çok kötü ama bu sadece anlık düşüşler yaratır kilitlenme tamamen sıcaklıktan dolayı yaşanıyor.

İşlemci çok ısındığında zarar görmemesi için gücünü düşürür bundan dolayı FPS düşüşü yaşıyorsunuz yüksek ihtimal.

Anladım. Termal macunum bitti yakında sipariş ederim. Peki yazılımsal deneyebileceğim bir şeyler var mı? Laptopu en son açtığımda hiçbir toz yoktu. Sıcaklık değerlerim de çok anormal değil. Laptop zaten 1 yıllık ve son 4 aydır sadece günde world Excel falan gibi programlar ile çalıştırıldı

Ekran kartı driverlarını güncelleyebilirsin onun dışında çok fazla yapılabilecek bir şey yok oyunu 10 dk oynayıp Core Temp programı ile sıcaklıklara bir bakın isterseniz eğer 85'ten yukarı çıkıyor ise termal macun yenilemeniz gerekiyor.

Eski sistemimi sırf CS için almıştım. 2 yıl sonra CS2 çıktı oyunu oynayamamaya başladım. Hile ve rekabetçi güncellemeleri ile çözecekleri oyunu sırf başka kitleleri çekelim diye bu hale getirdiler. Sorunu bizler yaşarız

Ayrıca bu bilgisayarcılardaki termal macunlar çok kalitesiz oluyor diye düşünüyorum. Bir bilgisayarcıya değiştirsem macunu bir işe yarar mı? Yaramaz mı? Diye düşünüyorum.

Evet katılıyorum eskiden gerçekten keyif alırdım şimdi sadece haftalık drop için falan oynuyorum.

FPS'ı kısıtlayabilirsin.

Bu da bir yöntem ama daha yüksek FPS ile oynayabilecekken neden daha azı ile oynayasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…