CS2 bağımlılığından kurtulmak mümkün mü?

Merhaba arkadaşlar, 20 yaşındayım yaklaşık 6 yaşımdan beri CS, Battlefield, CoD tarzı Online oyunları oynuyorum. En çok ise CS oynuyorum, son 2 haftada 70 saat sadece CS2 oynamışım. Bir ara 6 ay bırakmıştım ve CS de dahil olmak üzere hiç Online oyun oynamamıştım ve rahattım, hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak iyiydim. Fakat geçen ay arada bir oynarım işte haftalık kasayı düşürürüm diye tekrardan indirdim fakat yine bağlandım ben bu oyuna. Hele şu rozetler yok mu en çok onlar yüzünden kopamıyorum sanki.

Her sene o rozetleri almasam eksik kalırmışım gibi geliyor. Bunun yanında FACEIT de kasıyorum üst levellerde bunun yüzünden her gün aim, prefire, nade vb. antrenman yaptığım için çok zamanımı alıyor. Benim Steam kütüphanemde yüzlerce kaliteli hikayeli oyun var ama ben son 2-3 yılda sadece CS oynamışım öyle açıklayım durumu. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? 2025 yılında rozetini aldım ve FACEIT'de 10 seviye oldum artık bırakıp bir daha oyuna girmemeyi düşünüyorum, sizce bu şekilde kurtulabilir miyim? Kontrol etme durumu yok bende illa en yüksek seviyede oynama hissi oluyor, öyle de haftada 1 gireyim eğleneyim yapamıyorum maalesef.

Tüm bu kazandığın şeyler sadece senin umurunda oluyor. Mesela ben bahsettiklerinizi anlamadım bile. Maalesef bağımlılık kolay bırakmaz adamı.

İlk önce yapman gereken rahatını bozmak ve zoru başarmaya odaklanmak. Oyundan kurtulmak istiyorsan sil gitsin, gerekirse hesaptan da kurtul. Çünkü bağımlılık ona ulaşman kolaysa seni rahat bir şekilde bırakmaz.

Başka şeylere de yönelebilirsin. Kütüphanende bir sürü hikaye olduğunu söylemişsin. İndir birkaç tane başla. Zaten hikayelileri o kadar oynaman zor olur çünkü yorduğu zaman oyun zevk vermez ve çıkma isteği doğar. Sende sonraki zamanlar devam edersin. Veya hayatına yeni şeyler sok. Biliyorsundur, bağımlılıkla mücadelede spor filan çok önemli bir yere sahip. Sonuç olarak her şey sende biter. Zor olan rahat alanından çıkmak ve bunu sürdürmek. Bunu başarırsan gerisi kendiliğinden gelir.

Online oyunlarda aldığın kazanma ve mutluluk hissi tamamen sahte. Bilgisayarı kapattıktan sonra boşluğa düşmüyor musun ben ne yaptım şimdi diye ? Eğer bu hissi yaşıyorsan söyle.
Çok zorluyorum kendimi oyun sonu bir tık mutlu oluyorum sonra pc kapayınca hissizlik oluyor aynen dediğin gibi.

Öyle yaptım sildim şuan ve sırayla rdr2,cyberpunk,resident evil vb. serileri oynamaya başlıyacağım.Spor yaklaşık 2 senedir hiç yapmıyorum belkide dediğin gibi farklı aktiviteler de eklersem boşluklar kapanır.Gerçekten sadece hırsdan dolayı online oynuyodum artık biraz da kafam dinlensin bu online oyunlar yüzünden hem akademik hemde normal hayatım bozuldu umarım düzelir ilerki zamanlarda.

+İndireceğin hikayeli oyunu en iyi oyunlardan seç. Ortalama bir hikayeli oyun muhtemelen seni sıkar.
Güzel oyunlar var yukarıda mesajda attıklarım bunların sadece 1-2 tanesi.Steam yaz indirimlerindede kütüphaneye bolca kaliteli eklemeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…