Rehber CS2 çözünürlük sorunu, yanlış tıklama ve Alt-Tab sorunu çözüm rehberi

Yer
Dünya
Daha fazla  
Bu konuda, özellikle CS2'de performans ve çözünürlük ve yanlış yere tıklama sorununa yol yol açan KB506... serisi güncellemeleri nasıl kaldıracağınızı ve Windows 11'de otomatik güncellemeleri nasıl kalıcı olarak devre dışı bırakacağınızı adım adım anlatacağım. Adımları eksiksiz ve sırasıyla uygulayın.

✅ 1) KB506... Güncellemelerini Kaldırın​

Başlat menüsüne "güncelleme" yazın ve Windows Update Ayarlarını açın. KB506 ile başlayan tüm güncellemeleri kaldır diyin, kaldırdıktan sonra yeniden başlatmanızı isterse "SAKIN BAŞLATMAYIN", başlatırsanız windows update o güncellemeyi yine yükleyecektir. Bu yüzden yeniden başlatmadan diğer adıma geçin.

1752483731432.png

1752483846042.png

1752483865700.png

🔒 2) Windows Güncellemelerini Kalıcı Olarak Devre Dışı Bırakın​

Sadece "1 hafta güncellemeleri duraklat" gibi geçici yöntemler işe yaramaz. Bu yüzden güncellemeyi tamamen kapatmamız gerekiyor (En azından şimdilik.)
Kalıcı çözüm için bu videodaki adımları eksiksiz uygulayın:

📺 YouTube Videosu:
How to Disable Windows 11 Auto Update Permanently for GOOD🚀

💾 Tavsiye: Videoyu kaydedin, daha sonra Windows'u manuel olarak güncellemek isterseniz tekrar izleyebilirsiniz.

🧹 3) VibranceGUI Uygulamasını Kaldırın​

Sisteminizde VibranceGUI kuruluysa, kaldırın. Bu araç bazı durumlarda görsel ayarlarla çakışabiliyor. Ben bu uygulamayı oyunlara canlılık vermek için kullanıyordum ama şuan sanırım sorun çıkarıyor bir kaç deneme yanılma yöntemiyle updateleri kaldırdıktan sonra bunu da kaldırmam gerekti. (Update kaldırma öncesi de bunu kaldırıp test etmeyi denedim, yani teyit ettim iki türlü.)

🎮 5) Discord Oyun İçi Overlay’i Devre Dışı Bırakın​

Discord ayarlarına girin ve "Oyun Arayüzü> Counter Strike 2" seçeneğini kapatın. FPS düşüşleri ve çakışmaları engeller.

1752484060161.png

🔁 4) Şimdi Bilgisayarı Yeniden Başlatabilirsiniz​

Eğer:
  • Tüm KB506... güncellemelerini kaldırdıysanız.
  • Videodaki şekilde otomatik güncellemeyi devre dışı bıraktıysanız.
  • VibranceGUI kaldırdıysanız.
  • Discord arayüzünü kapattıysanız (Başka bir overlay/arayüz yazılımı kullanıyorsanız kapatsanız iyi olur.)

Tüm bu adımları eksiksiz bir şekilde yaptıysanız, cihazı yeniden başlatıp oyuna girelim. Ölüm maçı veya bir oyun moduna girelim, alt tab atalım, oyuna geri dönelim. Çatışma esnasında vesaire bir anda ayarlara girip çözünürlük değiştirelim. Sorunun çözülmüş olduğunu görmeliyiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rehber için teşekkürler fakat Windows güncellemeleri ile CS2 FPS bağlantısını anlayamadım; KB506.. Ne gibi değişiklikler yapıyor ki CS2 performansını düşürüyor veya diğer Windows güncellemeleri CS2 deneyimini ne yönde olumsuz etkiliyor?

Bu ayarların hiçbirini yapmadan ne Alt Tab sorunu, ne performans düşüklüğü, ne de çözünürlük sorunu yaşıyorum?

Rehber için teşekkürler fakat Windows güncellemeleri ile CS2 FPS bağlantısını anlayamadım; KB506.. Ne gibi değişiklikler yapıyor ki CS2 performansını düşürüyor veya diğer Windows güncellemeleri CS2 deneyimini ne yönde olumsuz etkiliyor?

Bu ayarların hiçbirini yapmadan ne Alt Tab sorunu, ne performans düşüklüğü, ne de çözünürlük sorunu yaşıyorum?
Sorun yaşamıyorsan zaten uygulamana gerek yok, bu sorun yaşayanlar için geçerli bir rehber.

KB506 güncellemeleri saçma bir şekilde pencerelerin veya explorerin düzgün çalışmasını bozuyor gibi görünüyor, yabancı kaynaklardan öğrenebildiğim bilgiler bunlar, örneğin saçma bir şekilde tam ekranda aldığın fps düşükken, tam ekran pencereli borderless modda daha fazla fps alma sorunu yaşayan kullanıcılar var. En büyük etkisi menü tuşlarının yer değiştirmesiydi, envantere tıklarken maç geçmişine tıklıyormuş gibi tepki veriyordu fare kordinatı.

Ek olarak geçmiş yıllarda bir çok Windows güncellemesinin oyunlarda FPS düşürdüğü gerçeğini unutmayalım. Doğru anahtar kelimeleri kullanarak aratsam örneğin yeni çıkmış bir windows güncellemesinin, X oyunda fps düşürdüğü gerçeğini redditten veya ordan burdan kolayca bulabiliriz. Microsoft en azından düzgün update yapana kadar genelde sorun çıkaran güncellemeler kaldırılır ve update ayarı durdurulur. 1-2 ay sonra muhtemelen düzeleceğini varsayarsak, update tekrar açılabilir.

Ekleme:7-8 gün önce microsoft bunu düzelten bir güncelleme yayınlamış ama başarılı olmamış gibi, görünüyor, güncellemeleri aktif edip tekrar denediğimde aynı sorun devam ediyor. Şimdilik windows update'den uzak duruyoruz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı