CS2 düşük FPS sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

batinege

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf 3 Gaming 1660Super
Amd Ryzen 5 2600x
GSKILL FlareX 16GB
Crucial E100 1TB SSD
RAM
16GB 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
480GB G Skill SSD
Ekran kartı
ASUS TUF 3 GAMİNG 1660 SUPER 6GB
Anakart
Msi A-320 Pro Max
İşlemci
Ryzen 5 2600x
CS2 oynarken anormal derecede FPS düşüşü var hiç anlamadım. Rekabetci girince ortalama FPS'im 120-150 internetten oyun performansına baktım 240-280 FPS alıyor full ayarlarda. Bunun sebebi nedir?

Hocam ekran kartınız biraz düşük.

Hocam CS2'den daha fazla sistem isteyen oyunlarda daha fazla FPS alıyorum ve YouTube'dan aynı sistemimin performansına bakınca daha fazla FPS veriyor.

Hocam CS2'den daha fazla sistem isteyen oyunlarda daha fazla FPS alıyorum ve YouTube'dan aynı sistemimin performansına bakınca daha fazla FPS veriyor.

Ekran kartı driverlerinizi güncelleyin ve NVIDIA Denetim Masası'ndan her şeyi en düşüğe çekin CS2 de oyun içi ayarları düşürün ve sonucu tekrar buraya yazın.

Ekran kartı driverlerinizi güncelleyin ve NVIDIA Denetim Masası'ndan her şeyi en düşüğe çekin CS2 de oyun içi ayarları düşürün ve sonucu tekrar buraya yazın.

Maalesef hocam yine aynı, grafikleri en düşüğe aldım yine aynı FPS'ler.

CS2 oynarken anormal derecede FPS düşüşü var hiç anlamadım. Rekabetci girince ortalama FPS'im 120-150 internetten oyun performansına baktım 240-280 FPS alıyor full ayarlarda. Bunun sebebi nedir?
Bende de benzer bir sorun mevcut.

Sistemim:

• GPU: RX 6650 XT
  • CPU: Ryzen 5 5500
  • RAM: 16GB
Tüm yazılımsal çözümleri denememe rağmen herhangi bir iyileşme sağlayamadım. RAM’ini tek modül (1x16GB, Single Channel) mi, yoksa çift modül (2x8GB, Dual Channel) olarak mı kullanıyorsun?

Ryzen işlemciler, bellek bant genişliğine oldukça duyarlıdır ve CS2 gibi işlemciye bağımlı oyunlar, Single Channel RAM’den ciddi şekilde etkilenebilir. Ben de şu an Single Channel kullanıyorum ve performans düşüklüğünün bundan kaynaklanabileceğini düşündüğüm için ikinci RAM modülünü sipariş ettim.

Eğer sen de Single Channel kullanıyorsan ve bu sorun sadece CS2 de yaşanıyorsa, çözüm büyük ihtimalle RAM’i Dual Channel’a yükseltmek olabilir. Böyle ce ben de kendi sorunumun çözümünü teyit edebilirim 😁

Technopat Haberler

Geri
Yukarı