Steam CS2 Envanteri Silindi

Zolgyy

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle yaklaşık 4 aydır CS. Money sitesi üzerinden Türk lirasıyla skin satın alıyordum ve bu sitenin gayet güvenilir olduğunu okumuştum. Bugün Steam Support'tan trade bot74 (CS. Money takas botu) ile önceden yaptığım bir takası söyleyerek bu trade bot74'ün güvenilir olmadığını ve dolandırıcılıktan şüphelendiklerini belirtti. Hesabım devre dışı bırakıldı. Herhangi bir dolandırıcılık faaliyetine karışmadıysam hesabımın geri aktifleştirileceği ve zamanım için bana tazminat ödeneceğini söyledi.

Bana bu ögeyi nasıl satın aldığımı sordu ve bende CS. Money sitesinden aldığımı söyledim. Bu sitenin güvenilir olmadığını ve bu nedenle sistemin işlemi dolandırıcılık olarak değerlendirildiğini söyledi. Soruşturmayı tamamlamak için sistem otomatik olarak hesabımın dolandırıcılık açısından kontrol edileceğini, bunu bir sıfırlama işlemiyle yapılacağını söyledi. Bu sıfırlamanın da envanterimi silebileceğini söyledi.

Envanterimin silinmemesi için ögeleri arkadaşlarımdan herhangi birine aktarabileceğini belirtti. Ben de eşyalarımı transfer edebileceğim kardeşimin hesabının adını verdim. Bana bu hesabın güvenlik açısından isminin görünmeyeceği ve arkadaşım olarak görünmeyeceğini söylediler ve her saniyede bir kere tüm Counter-Strike2 eşyalarımı içeren takas teklifi gönderip durdular. Ben telefon üzerinden ne kabul etmeye çalışsam da "unable to confirm plase try again later" tarzında bir hatayla karşılaştım ve onaylayamadığımı söyledim.

Bu sürede ben bu sıfırlama anlaşmasını kabul ettikten sonra 5 dakikalık bir yeniden başlatma sayacı başlatıldı ve ben bu 5 dakika içerisinde 100 kez onaylaya basmama rağmen aynı hatayı verip durdu. Onaylayamadığımı söyledikten sonra anlaşmayı tekrar göndereceklerini söylediler ama 1 saat 30 dakikadır ne bir mesaj ne bir anlaşma hiçbir şey gelmedi. Kardeşimin envanterine baktığımda eşyalarımın onda da olmadığını gördüm onda da bu takas görünüyordu ama eşyalarım ikimizde de yok. Kendi hesabımdan takas teklfilerine baktığımda ise takasın gerçekleştiğini gördüm. Yardım edin yaklaşık 225 dolar (9bin lira civarı) vardı orada.

Bu ismi olmayan ama kardeşimle aynı profil fotoğrafına sahip olan kullanıcıyla gerçekleştirdiğim takası da dolandırıcılık olarak bildirdim ama hala sonuç yok. Elimde tüm mesajlaşmaların fotoğrafları var.

Dosya Ekleri

• resim_2025-06-29_180521252.png
    resim_2025-06-29_180521252.png
    109,6 KB · Görüntüleme: 82
  • resim_2025-06-29_180558992.png
    resim_2025-06-29_180558992.png
    381,5 KB · Görüntüleme: 79
Dolandırılmışsınız, geçmiş olsun.
Steam Destek hiçbir zaman normal mesaj üzerinden sizlerle iletişime geçmez veya eşyalarınızı istemez.

Yine de gerçek Steam Destek ekibinden bir bilet oluşturun ve bunları onlara da anlatın. Eşyalarınız geri gelmeyecek ancak karşı tarafa takas banı koyabilirler.

Son düzenleme:
Envanterimin silinmemesi için öğeleri arkadaşlarımdan herhangi birine aktarabileceğini belirtti. Ben de eşyalarımı transfer edebileceğim kardeşimin hesabının adını verdim.

Böylece takası iptal edip bütün envanteri kendi hesaplarına çektiler. Giden öğeler için yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Yapacağınız tek şey hesabınızı güven altına almak.

1) Malwarebytes indirip sisteminizi taratın. Bununla da yetinmeyip sisteminizi güçlü bir antivirüs yazılımı ile taratmalısınız.
2) Login Buradaki bağlantıdan ise daha önce onay verdiğiniz tüm cihazları devre dışı bırakın.
3) Güvenli bir cihazdan şifrenizi değiştirin. (Steam'e giriş yaptığınız cihazdan değil.)
4) Generate Hesabınız için yeni kurtarma kodları oluşturun.
5) Steam Community (Eğer API anahtarı oluşturulmuşsa) Steam API anahtarını iptal edin. Böylece Steam hesabınıza erişim sağladığınız tüm üçüncü parti siteler devre dışı bırakılacak.

Özellikle API anahtarını ve yetki verdiğiniz tüm cihazları devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Hesabımın profil fotoğrafımı kaldırabildiklerine göre gerçekten steamdir diye düşünmüştüm. API key kısmında da hiçbir şey yok. Öğrenciydim çoğu paramı hem yatırım amaçlı hem de oyun için yatırmıştım çok kötü oldu...

Dosya Ekleri

• 1751210561340.png
    1751210561340.png
    89,5 KB · Görüntüleme: 51
Ciddi olamazsınız ya vallahi üzüldüm güzel oltaya getirmişler. Hani kanılacakta bir şey değil Steam destek neden chat üzerinden destek sağlamaya çalışsın. Sağlık olsun.

İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yapcak bir şey yok ,sağlık olsun. Hepinize de çok teşekkür ederim, ders almış oldum.

Hesabımın profil fotoğrafımı kaldırabildiklerine göre gerçekten Steam'dir diye düşünmüştüm. API key kısmında da hiçbir şey yok. Öğrenciydim çoğu paramı hem yatırım amaçlı hem de oyun için yatırmıştım çok kötü oldu...

Bir dahakine envanterinizi gizlide tutmayı unutmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı