CS2 için R7 7800x3D ve RTX 4070 Ti Super sistem önerisi

EGKush

Hectopat
Merhaba sosyal,

Dell G16 7630 sonrası artık laptoplardan tamamen soğudum ve CS2 için iyi bir sistem toplayacağım.

Monitör olarak ya Zowie XL2566k ya da Amazon'da bulabilirsem Zowie XL2566X+ alacağım.

1280x960 high ayarlarda 500+ FPS almam gerek, tüm yapıyı buna göre yapmaya çalışıyorum, alacağım GPU'nun asıl veriminin 2K çözünürlükte olduğunu biliyorum ama bana lazım olan 1280x960 ayarlarda Max verimi almak.

Şimdi kendi kurduğum senaryo aşağıdaki gibi.

CPU
GPU
RAM
Motherboard
SSD
Liq Cooler

Şimdi ne tür bir kasa ve PSU almam gerek emin değilim. Problem şu ki, Türkiye'de yaşamıyorum ve bulunduğum ülkede kasa seçenekleri çok az. Ya Amazon'dan bakacağım ya da buradan bulmaya çalışacağım. TR'den de getirtme şansım yok, uçakta problem olacağı için kasa gibi büyük parçaların. Kasa bir şekilde hallolur ama en azından e-ATX mi yoksa mid Tower mı gerekir bu bileşenlere? Bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca PSU konusunda hiç bilgim yok, 10 yıla yakın oldu son PC toplayalı ben 1200W Gold sertifikalı falan düşünüyordum ama biraz baktıktan sonra çok gereksiz gibi geldi, sanırım düştü W değerleri bileşenlerde, bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

Buna ek olarak, R7 7800x3D ile R9 7950x3D arasında çok fark olur mu? Daha fazla ısınma konusu beni korkutuyor bir de CS özelinde çok karşılaştırma bulamadım ama sanki birebir aynı performans gibi duruyor, sizde bu kadar harcamışken R9 alınır mı?

Son olarak anakart konusunda ortalama bir anakart seçtim, üst modellerden almak ne gibi +lar sağlar? Ciddi bir fark yaratır mı bilhassa ses konusunda yoksa hiç gerek yok mudur?

Not: Bütçe konusunda bir problemim yok, ancak 4090 gibi amiral gemilerine o kadar para vermeyi 1280x960'ta CS oynayan biri olarak gereksiz buluyorum, yine de 4080'e yükseltmeye ihtiyaç olur mu, kullanmış, deneyimlemiş kişiler yardımcı olabilirse sevinirim.

Sevgilerle,

Sorduğum sorularla ilgili bilgisi olan hiç mi yok? Herkes mi 4K gamer? :(

Son düzenleme:
TN monitör yerine OLED monitör düşünmez misin? Genel olarak biraz daha beklersen hem yeni nesil ekran kartı hem de işlemciler ile daha güncel ve iyi sistem toplayabilirsin.

Açıkçası bu monitörü seçme sebebim spesifik olarak tüm Pro oyuncuların bunu kullanması. İllaki bir bildikleri vardır diye düşünüyorum ancak farklı fikirleriniz varsa değerlendirebilirim, CS2 %80 ve Dota2 %20 dışında bir oyun oynanmayacak bilgisayarda.
Biraz daha araştırdıktan sonra farklı bir sitede fiyatların daha iyi olduğunu gördüm, RAM aynı kalmak koşuluyla toplam 80K'ya düşüyor.
RTX5000 serisi ocaktan sonra çıkacakmış o kadar beklemek istemiyorum, Intel yeni nesil işlemcilerin de 7800x3D'den çok daha iyi olacağını sanmıyorum ama bilemiyorum tabii. Sorun şu ki, kayınvalidem kasım'ın ilk haftası yanımıza gelecek, bu parçaları onunla getittirmeyi planlıyorum :) dolayısıyla çok vaktim yok.
En çok kafama takılan, anakart konusu, keza bugüne kadar topladığım bilgisayarlarda hep uyumlu sokette en ucuz anakartları tercih ettim, bir sorun da yaşamadım ama high/end GPU/CPU ilk defa alacağım, daha önce hep mid class tercih etmiştim, anakarttan sorun yaşamak istemiyorum.
Son olarak GPU bu şekilde 10.000 daha ucuza geliyor ama Galax ne kadar güvenilir kestiremiyorum. Isınma vs gibi bir sorun yaşarsam bir hayli yıkılırım.

1727881447048.png

Açıkçası bu monitörü seçme sebebim spesifik olarak tüm Pro oyuncuların bunu kullanması. İllaki bir bildikleri vardır diye düşünüyorum ancak farklı fikirleriniz varsa değerlendirebilirim, CS2 %80 ve Dota2 %20 dışında bir oyun oynanmayacak bilgisayarda.
Biraz daha araştırdıktan sonra farklı bir sitede fiyatların daha iyi olduğunu gördüm, RAM aynı kalmak koşuluyla toplam 80K'ya düşüyor.
RTX5000 serisi ocaktan sonra çıkacakmış o kadar beklemek istemiyorum, Intel yeni nesil işlemcilerin de 7800x3D'den çok daha iyi olacağını sanmıyorum ama bilemiyorum tabii. Sorun şu ki, kayınvalidem kasım'ın ilk haftası yanımıza gelecek, bu parçaları onunla getittirmeyi planlıyorum :) dolayısıyla çok vaktim yok.
En çok kafama takılan, anakart konusu, keza bugüne kadar topladığım bilgisayarlarda hep uyumlu sokette en ucuz anakartları tercih ettim, bir sorun da yaşamadım ama high/end GPU/CPU ilk defa alacağım, daha önce hep mid class tercih etmiştim, anakarttan sorun yaşamak istemiyorum.
Son olarak GPU bu şekilde 10.000 daha ucuza geliyor ama Galax ne kadar güvenilir kestiremiyorum. Isınma vs gibi bir sorun yaşarsam bir hayli yıkılırım.

Eki Görüntüle 2321271
O fiyata onu alma şimdi kenardan çıkacaktır biri DYAC+ artı diye başlayacaktır ama gram fiyatını haketmiyor.

1727881870332.png

Buna 4070Tİ super tak kullan.

Eki Görüntüle 2321271
Galax kaliteli marka.

Oyun performansında 7800X3D daha iyi bu arada yazını tam okumuşken.

Son düzenleme:
O fiyata onu alma şimdi kenardan çıkacaktır biri DYAC+ artı diye başlayacaktır ama gram fiyatını haketmiyor.

Eki Görüntüle 2321276
Buna 4070Tİ super tak kullan.

Galax kaliteli marka.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

M İbareli anakart istemiyorum, 3k€ harcamışken her şey tam olsun sorun çıkmasın benim için çok daha önemli çünkü değişim gibi bir seçeneğim çok zor olacak.

AsRock anakart hiç kullanmadım, hep MSI kullandım Military Class vs vardı önceden (h81m-p33 kullanıyordum, hala unutmuyorum 130TL'ye almıştım zamanında). AsRock'a da güvenebilir miyim aynı şekilde? M olmayan bir modelini tercih edebilirim.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

M İbareli anakart istemiyorum, 3k€ harcamışken her şey tam olsun sorun çıkmasın benim için çok daha önemli çünkü değişim gibi bir seçeneğim çok zor olacak.

ASRock anakart hiç kullanmadım, hep MSI kullandım Military Class vs vardı önceden (H81M-P33 kullanıyordum, hala unutmuyorum 130TL'ye almıştım zamanında). ASRock'a da güvenebilir miyim aynı şekilde? M olmayan bir modelini tercih edebilirim.

Anakart sorun çıkartmaz ama istiyorsan benim attığım parçalar 65K fiyata geliyor. Anakartı Tomahawk veya Gaming Wi-Fi ile değişebilirsin.

Kendi arkadaşıma da 7800x3D ve 4070 Ti Super sistem kurduk orada da ASRock anakart kullandım.

Ama monitör konusunda attığım OLED olanı al kesinlikle başkasının aklına girmesine sakın izin verme sonra pişman olursun. Rank olarak keleş'ten yukarı çıkamamış adam TN panel alma deyince benimle kapışıyor forumda.

Eki Görüntüle 2321271
Galax 4070Ti Super kalabilir. SSD olarak Kingston Renegade önebilirim 2 bin TL civarı bir para cebinize kalır. Ayrıca soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer III 360MM öneririm. Son olarak ise anakart olarak X670 bir anakart seçerseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.

Galax 4070Ti Super kalabilir. SSD olarak Kingston Renegade önebilirim 2 bin TL civarı bir para cebinize kalır. Ayrıca soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer III 360MM öneririm. Son olarak ise anakart olarak X670 bir anakart seçerseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.
Anakartlarda x670'in b650'lerden fazlası nedir? Gerçekten bilmediğim için soruyorum, chipset daha kaliteli deniyor bu tam olarak hangi anlamda kaliteli? sağlam mı, yoksa mhz daha iyi mi çalışıyor nedir yani tam olarak? Ona göre yükselteceğim anakartı da aradaki fark devasa değil sonuçta

Technopat Haberler

Geri
Yukarı