RTX 4070 sistem CS maçına yavaş giriyor

Karnx

Centipat
Katılım
20 Aralık 2024
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
CS2 de önceden oyun bulunca map yüklenirken çok daha hızlı giriyordu. Şu an yavaşlamış durumda, mavi çubuk durmadan hızlıca dolup maça giriyordu şu an durup bekliyor bayağı, önceki haline göre. Birkaç hafta oldu 3050 laptoplu arkadaşım bile benden önce girmeye başladı. C: Diskimde 70 GB, D: Diskimde 180 GB boşluk var, &temp%den dosyaları da temizledim. Sorun bilgisayar mı pek bir bilgim yok (RTX 4070, i7 14 th 32 GB RAM).
 
Steam üzerinden oyunun dosyalarını doğrulayın. Bu genelde sorunu çözebiliyor. Yine olmaz ise en kesin çözüm oyunu silip yeniden yükleyin. İnternet sorun değilse tabi.
 
Shader Cache (Gölgelendirici Önbelleği): RTX 4070'e geçtiği için NVIDIA denetim masasından "Shader Cache Size" ayarını Sınırsız (Unlimited) yapmalısın. CS2 yeni kartı görünce her seferinde shader'ları baştan hesaplamaya çalışıyor olabilir.
SSD Sağlığı ve Hızı: Diskimde boş yer var dedin ama o disk NVMe mi yoksa yavaş bir SATA SSD mi? Map yüklenirken "mavi çubuğun durması" verinin diskten çekilemediğini gösterir. Bir hız testi (CrystalDiskMark) yapıp sonuçları söyleyebilirsin.
Başlatma Seçenekleri: Steam'de oyun özelliklerine girip başlatma seçeneklerine -high ve -threads [çekirdek sayısı] komutlarını ekledin mi? 14. nesil i7'nin verimlilik çekirdekleri (E-cores) bazen oyunu baltalayabiliyor.
Oyun Dosyaları: Oyun dosyalarının bütünlüğünü bir doğrulat bence. Yeni kart güncellemesinden sonra bir şeyler sapıtmış olabilir.
 
Shader cache (gölgelendirici önbelleği): RTX 4070'e geçtiği için NVIDIA Denetim Masası'ndan "shader cache size" ayarını sınırsız (unlimited) yapmalısın. CS2 yeni kartı görünce her seferinde Shader'ları baştan hesaplamaya çalışıyor olabilir.
SSD sağlığı ve hızı: Diskimde boş yer var dedin ama o disk NVMe mi yoksa yavaş bir SATA SSD mi? Map yüklenirken "mavi çubuğun durması" verinin diskten çekilemediğini gösterir. Bir hız testi (CrystalDiskMark) yapıp sonuçları söyleyebilirsin.
Başlatma seçenekleri: Steam'de oyun özelliklerine girip başlatma seçeneklerine -high ve -Threads [çekirdek sayısı] komutlarını ekledin mi? 14. nesil i7'nin verimlilik çekirdekleri (e-cores) bazen oyunu baltalayabiliyor.
Oyun dosyaları: Oyun dosyalarının bütünlüğünü bir doğrulat bence. Yeni kart güncellemesinden sonra bir şeyler sapıtmış olabilir.

Diskim NVMe, oyun dosyalarını doğruladım bir de sil tekrar yükle yapacağım bu arada ekran kartım yeni değil PC'yi aldığımdan beri aynı hiç parça değiştirmedim, yanlış anlaşılmış olabilir. Bir de CrystalDiskMark'ta uygulamayı açtıktan sonra sınama sayısı, sınama verisi boyutunu vs. ne seçmeliyim.
 
sonuç böyle
 

Dosya Ekleri

  •  CrystalDiskMark 9.0.1 x64 [Admin]  7.02.2026 17_28_18.png
    CrystalDiskMark 9.0.1 x64 [Admin] 7.02.2026 17_28_18.png
    26,1 KB · Görüntüleme: 5
Karnx hocam selam, sonuçlar mükkemmel 7000 MB/s okuma baya iyi, disk resmen uçuyor. Sorun kesinlikle diskte değilmiş, onu eledik. NVMe taş gibi maşallah.
Ekran kartın da madem yeni değilmiş, o zaman CS2'deki o takılmalar tamamen oyunun optimizasyonu veya arkada çalışan Windows servisleriyle ilgili olabilir. Oyun dosyalarını doğrulamışsın zaten, bir de NVIDIA Denetim Masası'ndan 'Düşük Gecikme Oranı Modu'nu (Low Latency Mode) 'Ultra' yapıp denesene. Bu arada %85 doluluk biraz fazla, ufak bir temizlik yapsan fena olmaz.
 
Karnx hocam selam, sonuçlar mükemmel 7000 MB/s okuma bayağı iyi, disk resmen uçuyor. Sorun kesinlikle diskte değilmiş, onu eledik. NVMe taş gibi maşallah.
Ekran kartın da madem yeni değilmiş, o zaman CS2'deki o takılmalar tamamen oyunun optimizasyonu veya arkada çalışan Windows servisleriyle ilgili olabilir. Oyun dosyalarını doğrulamışsın zaten, bir de NVIDIA Denetim Masası'ndan 'düşük gecikme oranı Modu'nu (Low latency mode) 'Ultra' yapıp denesene. Bu arada %85 doluluk biraz fazla, ufak bir temizlik yapsan fena olmaz.

Teşekkürler hocam yardımın için çok sağ ol. Ben biraz temizlik yaparım.
 
Teşekkürler hocam yardımın için çok sağ ol. Ben biraz temizlik yaparım.
Hocam temizlemeniz iyi olacaktır ama tek başına yeterli olmayabilir birkaç ayar yapabilirsen iyi olacaktır zaten ekran kartı tek başına map yüklemesini hızlandırmaz şunları deneyebilirsin:
Daha öncelikli yapalım Görev Yöneticisi->Ayrıntılar->CS2.exe ye sağ tık->Öncelik ayarla->Yüksek yaparsan sistem CS2 ye daha çok kaynak verecektir.
Rtx 4070 en iyi şekilde kullanalım NVIDIA Denetim masasından Gölgelendirici Önbelleği boyutu ingilezceyse Shader Cache Size onu Ullimited yani sınırsız yapmalısın.
Steam ayarları CS2 ye sağ tıkla özelliklerden başlatma şeçeneklerine -high ekle her oyunu açtığında bu iş öncelikli olur bunları deneyip sonuçlarını yazarsan daha iyi olur daha öncede benzeri söylemiştim zaten.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı