CS2 oynanırken olan takılmalar SSD kaynaklı olabilir mi?

Meggy

Kilopat
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA 500GB
Anakart
B650 Gaming Plus WiFi
Merhaba, CS2'de takılma problemi yaşıyorum anlık olarak. Eski sistemimde de yaşıyordum tüm sistemi yeniledim ekran kartı, güç kaynağı ve SSD haricinde. Sorunum halen devam ediyor ara ara. Yaşadığım 2 problem mevcut. 1. olarak stutter tabiriyle milisaniyelik takılma. 2. olarak da oyun 3-5 saniyeliğine FPS sanki Alt Tab yapınca 30'a düşer ya o şekilde FPS düşmediği halde kasma yaşıyorum lag girmiş gibi sonrasında düzeliyor yarım saatte bir ya da 15-20 dakikada bir yapıyor ortalama bu sorunu sebebi SSD olabilir mi? Benchmark değerlerimi paylaşıyorum.

BF1- 9438 frames rendered in 66.125 s
Average framerate: 142.7 FPS
Minimum framerate: 112.9 FPS
Maximum framerate: 201.8 FPS
1% Low framerate: 95.5 FPS
0.1% Low framerate: 26.6 FPS

CS2 Benchmark Haritası 71963 frames rendered in 114.094 s
Average framerate: 630.7 FPS
Minimum framerate: 415.3 FPS
Maximum framerate: 1005.5 FPS
1% Low framerate: 328.1 FPS
0.1% Low framerate: 44.1 FPS

Dosya Ekleri

• CrystalDiskMark.png
    23,5 KB · Görüntüleme: 26
  • Kioxia health.png
    264,7 KB · Görüntüleme: 23

Evet SSD kaynaklı sorun olabilir özellikle SSD'nin yeterince hızlı olmaması veya doluluk oranının yüksek olması veri okuma hızını etkiler bunlarda takılmalara yol açar hocam.

Evet SSD kaynaklı sorun olabilir özellikle SSD'nin yeterince hızlı olmaması veya doluluk oranının yüksek olması veri okuma hızını etkiler bunlarda takılmalara yol açar hocam.

Farklı bir SSD bu. Önceki SSD'm de Steam'den oyun indirirken 0 Mbit'e düşüyordu bu denediğim SSD ile o sorunum çözüldü. Bu denediğim SSD'de de sorun mu var yani ondan mı takılma yaşıyor olabilirim? Ekran kartını 2. el aldım onunla alakası olabilir mi veya 650W güç kaynağımda? Kapanma gibi bir şey söz konusu değil stress testlerinde dahil.

Dosya Ekleri

• Kioxia health.png
    264,7 KB · Görüntüleme: 26
Konudan alakasız sistemin ney hocam

Yeni ssdnizde hızda iyileşmeler olsa da takılmalar devam ediyorsa Firmware problemi var muhtemeln ekran kartının 2. el olması da sorun olabilir belki çünkü eski kartlarda performans dalgaları yaşanıyor 650W güç kaynağınız yeterli yani bence SSD ve ekran kartınızı kotnrol edin.

Konudan alakasız sistemin ne hocam.

İmzamda yazıyor hocam.

Firmware'den kastın nedir? Neyi kontrol etmeliyim.

Hocam biraz düşük bir ihtimal ama oyunlarda anlık 1-1.5 saniyelik takılma RAM hatalarının habercisi olabiliyor. Bende Rainbow Six Siege oyununda benzeri sorun yaşıyordum. Birkaç ay sonra mavi ekran almaya başladım RAM'lerimden birisi arızalanmıştı. Yenisini aldığım zaman bu takılmalar geçtiğini farkettim. Bu sanırım düşük bir ihtimal ama yine de RAM sağlık testi yapabilirsin.

RAM'lerim 2 haftalık hocam önceki DDR4 RAM varkende sorunu yaşıyordum.

Arkadaşlar sizce 1% ve özellikle 0.1% değerlerimde sorun var mı?

Arkadaşlar sizce 1% ve özellikle 0.1% değerlerimde sorun var mı? Bilgisi olan yönlendirirse sevinirim. Veya CS2 için FPS 0.1% değeri için en iyi testi nasıl yapabilirim sorun olup olmadığı konusunda.

Son düzenleme:
Firmware'den kastın nedir? Neyi kontrol etmeliyim.

Firmware ssdnizin çalışmasını yöneten bir yazılımdır SSD'nin performansını etkiler bu yüzden üreticinin sunduğu güncellemeleri kontrol et ssdnizin modeline göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…