CS2 oynarken görüntü pikselleşiyor

StenlyMustafa

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

CS2 oynarken oyun içinde pikselleşme oluyor yani aşağıdaki resimler gibi oluyor. Sizce sorun neden olabilir veya başına gelen var mı?
Valorant, PUBG ve LoL oynuyorum, hiçbir sorun olmuyor fakat CS2'ye geçince belli bir süreden sonra böyle oluyor.
Çözüm olarak bakımını yaptıracağım ve DDU ile silip en son driveri kuracağım fakat yapmadan sizlere danışmak istedim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Sistemim i7 4790 + RX 580 Sapphire Nitro 8 GB (arada bakımlarını yapırıyorum)
SSD yok, 1TB hard disk 16 GB RAM
HDD biraz yaşlı o veriyi geç okuyor olabilir mi ya da bad sector mu oluştu?

Dosya Ekleri

• 20251110180024_1.jpg
    298,5 KB · Görüntüleme: 9
  • 20251110180028_1.jpg
    363,1 KB · Görüntüleme: 9
  • 20251110180031_1.jpg
    429,4 KB · Görüntüleme: 9
  • 20251110180036_1.jpg
    319,8 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam dosya doğrulaması yaptınız mı belki dosyalada bir sıkıntı olabilir

Hocam dosya doğrulaması yaptım, 1-2 sene öncede aynı sorunu alıyordum aynı kart ile bakımını yaptırdıktan sonra düzelmişti fakat VRAM hatası gibi duruyor ama anlamış değilim.Diğer oyunlarda hiçbir sıkıntı olmuyor tek cs2de böyle pixel pixel oluyor çok garip.

Hocam ChatGPT'ye sordum böyle dedi:

Evet, bu ekran görüntüsüne bakılırsa CS2 (Counter-Strike 2)'de haritanın bazı dokuları (textures) ve yüzeyleri (mesela duvarlar, zemin, gökyüzü) ya hiç yüklenmemiş ya da hatalı render edilmiş — yani oyun “dünyayı” tam olarak çizememiş. Bu tür görüntü bozulmaları birkaç nedenden kaynaklanabiliyor:

Olası Nedenler:​

1. Ekran kartı sürücüsü eski veya hatalı kurulmuş olabilir.
    CS2 Source 2 motorunu kullandığı için sürücü güncelliği çok önemli.
    • Çözüm: NVIDIA/AMD/Intel’in resmi sitesinden en son sürücüyü indirip “temiz kurulum” (clean install) seçeneğiyle yeniden yükleyin.
  2. Eksik veya bozuk shader cache.
    Shader önbelleği (önceden derlenmiş efekt dosyaları) bozulduğunda bu tarz “siyah boşluklar” oluşur.
    • Çözüm:
      Steam > Ayarlar > Bellek > Shader Cache temizle
      Veya şu klasörü silin:

C:\Users\<KullanıcıAdı>\AppData\Local\Steam\shadercache

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…