CS2 oynarken sistem aniden donuyor

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 7500u
gtx940mx
12 gb ram
CS2 oynarken bilgisayar bir anda dönüyor.

Sistem özelliklerim.
i7-7500U.
940MX.
12 GB DDR4 RAM.

Biliyorum eski bir bilgisayar ama bu sorun bazen oluyor. Bazen 3 el arka arkaya atiyorum bir sıkıntı olmuyor. Bazen de ilk elden donuyor. Bulamadım sorunu.

Oyun içinde genellikle 55-60 FPS oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS2 oynarken bilgisayar bir anda dönüyor.

Sistem özelliklerim.
i7-7500U.
940MX.
12 GB DDR4 RAM.

Biliyorum eski bir bilgisayar ama bu sorun bazen oluyor. Bazen 3 el arka arkaya atiyorum bir sıkıntı olmuyor. Bazen de ilk elden donuyor. Bulamadım sorunu.

Oyun içinde genellikle 55-60 FPS oynuyorum.
Grafik ayarlarınız neler? Direkt bilgisayar donuyorsa ısınma sorunu vardır.

Buradaki arkadaşta da benzer bir problem var onda bileşen kullanımı düşüyormuş sen de kontrol edebilirsin.

2 yıl 90 derecede oyun oynamış biri olarak söylüyorum ısınma sorununa bağlı olanlarda hem tam donmuyor hem de sık sık oluyor.

Buradaki arkadaşta da benzer bir problem var onda bileşen kullanımı düşüyormuş sen de kontrol edebilirsin.

2 yıl 90 derecede oyun oynamış biri olarak söylüyorum ısınma sorununa bağlı olanlarda hem tam donmuyor hem de sık sık oluyor.
Aynı şekilde ben de 2-3 yıl boyunca i3 10. nesil bir laptopta csgo tarzı bir çok oyun oynuyordum ve ısınmadan kaynaklı direkt bilgisayar donuyordu. Baktığımda bilgisayar 97 dereceyi bile görüyordu, eğer ısınıyorsa arkadaşınki büyük ihtimalle ondandır.

Grafiklerim Low da
Çok uzun süre oynasam bile işlemci 80'i görmüyor 70 -75 derece arasında gidip geliyor. Ekran kartı da 65 derecelerde.

Yaklaşık bir yıldır içini sadece yüzeysel temizlik için açtım. Termal macunu değiştirmedim belki ondan oluyor olabilir mi?

İşlemci odaklı bir oyunda laptopta 70 75 derece iyidir. Termal macunun amacı doğrudan performans arttırmak değil sıcaklık azaltmak (bildiğim kadarıyla). Donduğunda kullanım %sini takip etmeniz önemli.

İşlemci odaklı bir oyunda laptopta 70 75 derece iyidir. Termal macunun amacı doğrudan performans arttırmak değil sıcaklık azaltmak (bildiğim kadarıyla). Donduğunda kullanım %sini takip etmeniz önemli.

RAM kullanımı az geldi bana belki o yüzden donuyor olabilir mi?

Donmadan önce 2.300
Donunca 2.700 civarı oluyor. Toplam yaklaşık 7GB RAM boşta duruyor
(Windows 3GB kullaniyor)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı