CS2'de Air Strafing nasıl yapılır?

Yagela

Picopat
Daha fazla  
Merhaba.
Counter-Strike 2'de "Air Strafing" nasıl yapılır diye bir soru takıldı aklıma. Counter-Strike 2'ye yeni başladım. Bayağı Global derecesine kadar gelmek istiyorum. Aim geliştirme rutinlerinden, surf hassasiyet maplerine kadar. Eninde sonunda bayağı gelişmeyi bekliyorum. Neyse, şimdi surf ile alakalı bir video izlerken "Air Strafing" diye bir sözcük geçince merak ettim. Sonuçta kemiğine kadar öğreneceğim. Videoda surf yaparken hızlandırır diye anlatılıyor. Ne işe yarar ve ayrıca nasıl yapılır ile alakalı cevaplarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Zıplarken havada D tuşuna basıyorsunuz ve D basarken aynı zamanda fareyi sağa kaydırıyorsunuz sonra düşmeden aynı şeyi a basarak yapıyorsunuz. A basarken de fareyi sola kaydırmanız lazım. Sürekli bunu yaparak elinizi alıştırabilirsiniz. Strafe atarak uzağa atlama haritaları da bulabilirsiniz.

Uzağa atlamak için de fareyi hızlıca sağ sol yapıyorsunuz. Videolarını bulabilirsiniz.

Hemen hemen source motoru kullanan her oyunda var. Havadayken normal şekilde W basıp zıplamandan farklı olarak havada daha hızlı yol almanı sağlar. Surf dediğimiz şey zaten bunun üzerine kurulu olduğundan surf yaparken daha önemli. Sadece surfte değil oyun içinde de işe yarıyor tabii.

Yazarak açıklamak biraz zor. Kendin boş bir serverda deneyebilirsin. sv_cheats aktif ettikten sonra cl_showpos 1 komudunu yazıp W basılıyken zıpla, hızın 250'yi geçmeyecektir. Ama koşarken fareni sağa veya sola çevirip bu esnada çevirdiğin yönün tuşuna basarsan hızın 280-290'ları görür. Bhop ve surf haritalarında hız limitlenmediğinden bunu sürekli A-D-A-D şeklinde fareyi de çevirerek tekrarlamak seni daha da hızlandırmaya devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…