CS2'de anlık FPS düşmesi sorunu nasıl çözülür?

İşletim sistemi
Windows 11

3mirhan2020

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ekran kartı
3060 12gb asus
İşlemci
AMD 5 5500
Bugün her akşam olduğu gibi PC'ye açtım ve CS girdim. Ana ekrana girerken bile donuyordu ve biraz geç kendine geliyordu maç içinde de 165 sabit olan FPS'im durduk yere 70-80 kere düşüyordu sık sık bundan önceki günlerde hiçbir problemi yoktu. Kaymak gibiydi bugün çok drop yedim 5500 ve 3060 12 GB ekran kartı var PC'mde virüs vb bir şey için şüphe ettim. Onun içinde Kaspersky var oyun oynarken arkadan bir şey filan açık değildi indirme falan da yapmıyordum, sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam tarama yaptınız mı?

Arkada Windows güncellemesi veya Kaspersky taraması falan olmuş olabilir.

CS-2'nin kurulu olduğu disk (SSD/HDD) ömrü ne durumda?

Oyuna yeni gelen bir güncelleme varsa ondan sonra olmuş olabilir.

Ekran kartı sürücüsü güncel mi?

MSI Afterburner gibi bir programla oyun içi değerlere bakıyor musunuz? Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı mesela. Kullanım yüzdelerine de bakabilirsiniz. Aşırı ısınmadan dolayı frekans kısıyor olabilir. Belki termal macun değişim zamanı gelmiştir veya kasa hava alamıyordur gibi gibi.

BIOS güncel mi? Gerçi problem bir anda çıktı dediniz o yüzden BIOS ile ilgisi epey düşüktür, yine de bir ara güncelleyebilirsiniz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bir de PC'yi yeniden başlatıp tekrar denediniz mi?

Tam tarama yaptınız mı?

Arkada Windows güncellemesi veya Kaspersky taraması falan olmuş olabilir.

CS-2'nin kurulu olduğu disk (SSD/HDD) ömrü ne durumda?

Oyuna yeni gelen bir güncelleme varsa ondan sonra olmuş olabilir.

Ekran kartı sürücüsü güncel mi?

MSI Afterburner gibi bir programla oyun içi değerlere bakıyor musunuz? Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı mesela. Kullanım yüzdelerine de bakabilirsiniz. Aşırı ısınmadan dolayı frekans kısıyor olabilir. Belki termal macun değişim zamanı gelmiştir veya kasa hava alamıyordur gibi gibi.

BIOS güncel mi? Gerçi problem bir anda çıktı dediniz o yüzden BIOS ile ilgisi epey düşüktür, yine de bir ara güncelleyebilirsiniz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bir de PC'yi yeniden başlatıp tekrar denediniz mi?
Hocam PC yi yeniden başlattim kaç defa PC de 512gb SSD var 90gb boş yer ve sağlığı 99 bu gün CS hiç girmeden ekran kartına güncelleme gelmiş onu guncelledim ve bende Kaspersky plus var, Kaspersky girdiğimde Kaspersky plus indir diye birşey çıktı onu indirdim güncelleme gibi birşey sanırım onun dışında birşey yapmadım önceki günlerde böyle bir sorun yoktu Nvidia uygulamasindan ekran kartını güncellerken disk 100 oldu PC 2-3dk dondu ondan sonra kurdum güncellemeyi ,ekran kartı güncellemesinden olabilirmi.pc min sıcaklık değerleri normal ekran kartı oyunda 60-70 arası geziyor cpu 70lerde filan CS2 deyken arkada birşey indirme güncelleme filan yapmıyordum onları filan hep kontrol ettim Kasperskydada oyun modu açık oluyor zaten

Olayın ekran kartı sürücü güncellemesinden sonra başınıza geldiğini düşünüyorsanız sürücüleri silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz. Direkt tamamen tüm sürücüleri kökten kaldırayım derseniz DDU ile güvenli modda şu anki sürücüleri kaldırıp sonrasında güncel sürücüleri tekrar kurabilirsiniz.

Olayın ekran kartı sürücü güncellemesinden sonra başınıza geldiğini düşünüyorsanız sürücüleri silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz. Direkt tamamen tüm sürücüleri kökten kaldırayım derseniz DDU ile güvenli modda şu anki sürücüleri kaldırıp sonrasında güncel sürücüleri tekrar kurabilirsiniz.

Hocam oyunun kendisi ile alakalı olabilir mi çünkü yaşamıyordum bundan önce böyle bir durum. Cunku dün oynadığımız sıralar bazı adamlar garip nedenlerle oyundan düşüyordu girdi otomasyonu hatası filan alıp oyundan düşüyordu.

Olabilir bazen bir şeyi düzeltip iki şeyi bozdukları için normaldir belki de. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayabilirsiniz bir nebze yardımcı olabilir. Bunların dışında pek bir şey kalmıyor sanırım.

Mümkünse oyun dosyalarını doğrulamayı da deneyebilirsin, bazen bu tür sorunlara yardımcı olabilir.
Hocam onuda yaptım silip yeniden yüklemek isterimde internetim çok yavaş ondan dolayı silip tekrardan indirmek istemiyorum

Cs ye girerken değerler böyle oluyor cpu nun yanında yüksek basamaklı sayı yazıyor ne olduğunu bilmiyorum

Hocam onuda yaptım silip yeniden yüklemek isterimde internetim çok yavaş ondan dolayı silip tekrardan indirmek istemiyorum

Cs ye girerken değerler böyle oluyor cpu nun yanında yüksek basamaklı sayı yazıyor ne olduğunu bilmiyorum

Hocam ddu ile bı önceki sürümü kurdum kasma düzeldi eskisine göre daha akıcı oldu bide.ekran kartını bı sonraki güncellemeyle kadar guncellemicem.neden böyle birşey oldu anlamış değilim

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-25-17-14-03-235_com.miui.mediaviewer.jpg
    Screenshot_2025-04-25-17-14-03-235_com.miui.mediaviewer.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Hocam DDU ile bir önceki sürümü kurdum kasma düzeldi eskisine göre daha akıcı oldu.
Ben güncel sürücülerle bu zamana kadar bir problem yaşamadım. Ama zaman zaman sorun yaşayan birçok kişi gördüm. Bazen yeni sürücüler bu tip sorunlar oluşturabiliyor, herkesin donanımı aynı değil ve her bir ekran kartı için farklı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Bir sonraki güncellemede çözülür umarız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı