CS2'de disk belleği yapılandırması hatası nasıl çözülür?

tarikyy

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, 2 gün önce CS2ye girerken bir hatayla karşılaştım. 2 gündür forumdaki hatayı alan kişilerin önerilerini uyguladım ama sorunu hala çözemedim. Gelişmiş sistem ayarlarından 2 tane değer giriyorum onaylıyorum ve değer girdiğim şekilde kalıyor. Bilgisayarımı yeniden başlattığımda yazdığım değer 0 oluyor ve resimdeki hatayı alıyorum. Bellekteki değer 0 olarak gözüktüğü için herhangi bir oyuna giremiyorum.

hatalar bu şekilde

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-12 112553.png
    8,5 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran görüntüsü 2025-04-12 112632.png
    20,9 KB · Görüntüleme: 28
O pencerede değer olarak bir şey girmeyip Windows'a bırakmayı denedin mi yönetimi? Yani aşağıdaki görselde olduğu gibi. Olmazsa "disk belleği dosyası yok" seçeneğini işaretleyip Ayarla butonuna tıkla.

Disk belleği dosyası yok seçeneğini işaretleyip Ayarla butonuna tıklamayı dener misiniz peki? Bu da olmazsa CMD yönetici olarak çalıştırın. Daha sonra SFC /scannow yazıp enter tuşuna basın, kontrolün bitmesini bekleyin. Ardından sistemi yeniden başlatın.

Bu da olmazsa DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth komutunu deneyin ve devamında DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth komutunu çalıştırın. Düzelmesi gerek.

Daha önce de yazdıklarınızı denemiştim az önce de denedim değişen bir şey olmadı.

Daha önce de yazdıklarınızı denemiştim az önce de denedim değişen bir şey olmadı.
  1. Sanal bellek ayarlarını açın.
    Eğer zaten açık değilse:
    • Bilgisayar simgesine sağ tıklayın → Özellikler
    • Sol menüden Gelişmiş sistem ayarları'na tıklayın
    • Açılan pencerede Gelişmiş sekmesine geçin
    • Performans bölümünde Ayarlar butonuna tıklayın
    • Tekrar Gelişmiş sekmesine geçin
    • Sanal bellek (Virtual Memory) bölümünde Değiştir butonuna tıklayın
  2. "Tüm sürücüler için disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet" seçeneğinin işaretini kaldırın.
  3. C: sürücüsü için özel boyut ayarlayın:
    • Başlangıç boyutu: 0 MB
    • En büyük boyut: 0 MB
  4. Tamam butonuna tıklayın, tüm açık pencereleri kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
  5. Tekrar giriş yaptıktan sonra, C:\pagefile.sys dosyasını silin.
    (Bu dosyayı görebilmek için görünüm ayarlarından gizli ögeleri seçeneği açın.)
  6. Şimdi tekrar sanal bellek ayarlarına dönün
    • C: sürücüsü için disk belleği ayarını "Sistem tarafından yönetilen boyut" olarak değiştirin ayarla butonuna tıklayın.
    • Ve tekrar "Tüm sürücüler için disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet" kutusunu işaretleyin.
  7. Tamam butonuna tıklayın, tüm pencereleri kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Bu yöntemi dener misin?

Kaynakça: Solution for persisting "Windows created a temporary paging file on your computer" error

Maalesef hala aynı

değer girildi olarak gözüküyor 2934mb ama yeniden başlattığımda tekrar 0mb oluyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-12 112632.png
    20,9 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran görüntüsü 2025-04-12 123804.png
    6,4 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran görüntüsü 2025-04-12 123812.png
    15,4 KB · Görüntüleme: 21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…