CS2'de FPS düşüşü Radeon Software açılınca düzeliyor

İşletim sistemi
Windows 11

NumberZOne

Centipat
Daha fazla  
RAM
16gb
SSD veya HDD modeli
1TB ssd
Ekran kartı
6700XT
Anakart
B550
İşlemci
5600
Selamlar…

6700XT ekran kartı, 12 GB RAM, 5 5600 işlemci sistemim.

CS oynarken 600FPS alıyordum… 60Hz ekranda oynadığım için ayarları yükseltip 199FPS sınır koydum.

sorun; oyunu başlattığımda bir süre 30-40 FPS alıyorum çok kasıyor oyun. Bazen 5-10 dk sürüyor. Sonra Radeon Software bilgi kutusu açılınca FPS normale dönüyor.

Bazen de FPS yüksekken, ekran görüntüsü alınca ya da FN+F11 veya FN+F12 ile ses ayarı yapınca FPS tekrar düşüyor ve düzelmiyor.
Düşük iken FN+F11-12 falan basınca birkaç saniye FPS yükselip tekrar düşüyor.

Dosya Ekleri

• IMG_2686.jpeg
    215 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_2732.jpeg
    178 KB · Görüntüleme: 25
Hocam birincisi AFMF 2.1 neden açık? İkincisi alt+r basıp tüm ayarları kapatın (gecikme önleme dışında).

Eğer sorun hala devam ediyorsa, DDU ile sürücü kaldırıp, AMD Graphics Driver yazıp amd nin sitesinden indirin.

AFMF 2.1’ i açınca amd oyun ayarlarından düzelme oluyor bazen o sebeple açıyorum, ne olduğu hakkında bir fikrim yok.

Oyunda iken alt+r hiçbir tepki vermiyor.

DDU indirip AMD Graphics Driver’ ı kaldıracağım, sitesinden indirip yeniden kuracağım. Bu işlem geri dönüşü olmayan bir sorun yaratmaz değil mi?

HOOOOOCAM ALTIN DEĞERİNDE BİR ÖZELLİĞİ BİLMİYORMUSUNUZ SİZZZ YAVVVV.

Hocam, RDR 2 4K 60 FPS Mi alıyorsunuz sabit. AÇIN 120 FPS KEYFİNİZE BAKIN YAUUV.

Esprili metin bir yana, Hocam, freesync özellikli monitörünüz var ise eğer ve story mode oyunlar oynuyorsanız, yüksek grafiklerde az fps alıyorsanız, şiddetle freesync + afmf 2 öneririm. DLSS 4 gibi düşünün, onun seviyesine çok yakın, görüntüyü de bozmuyor, çok az bozuyor.

FPS oyunlarında önermem gecikmeniz olur çünkü yapay frame atıyor araya.

Hocam düzgün yaparsanız olmaz, düzgün yapmazsanız en fazla format atmak zorunda kalırsınız.

Şimdilik sadece CS oynuyorum, ileride farklı oyunlarda denerim...

Hocam düzgün yaparsanız olmaz, düzgün yapmazsanız en fazla format atmak zorunda kalırsınız.

Video' daki gibi yapacağım, sonucu yazarım yine. Teşekkürler.

Sonuç, olumlu ya da olumsuz bilgilendirirseniz sevinirim Hocam.

Ayarlardan; "Görüntü Modu: Tam Ekran" seçip, kaydedince düzeldi.

Sizin tavsiyenizi deneyemedim, yine tekrarlarsa deneyeceğim.
Benzer sorun yaşayan, çözüm arayanlar için paylaşmış olayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…