Çözüldü CS2'de FPS düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sago0202

Decapat
Daha fazla  
1 haftadır, CS2 gerek rekabetçide gerek ölüm maçında 2-3 saniyelik FPS drop giriyor.
FPS 450-500'den bir anda 150'ye kadar düşüyor ve oyun oynanmaz hale geliyor.

Sistemin chipsetleri, BIOS vs. her şey güncelledim.
PC Advance Systeam Care, CCleaner vb. programlarda ile temizledim.

1 hafta önce de 32*2 uyumlu RAM taktım. (RAM testlerini de yaptım sorunsuzdu.)
Bu sorun RAM kaynaklı olabilir mi?

1 ay önce de işlemci değiştim ve "Thermal Grizzly Kryonaut 1gr 12.5W" terman macun çektim, işlemciden olacağını sanmıyorum.
(İşlemci sıcaklık değeri de max 72 derece).

Denk gelecek ama 1 hafta önce de AMD son sürümü güncelledim, bu sorun driver kaynaklı olabilir mi acaba?

Not: Son adımını formata bırakıyorum, amacım şu an formatsız çözmek.

Çözüm
Sorunu Kaspersky virüs programı satın alarak, PC tam tarattım birkaç tane virüs buldu ve sorun çözüldü.
1 haftadır, CS2 gerek rekabetçide gerek ölüm maçında 2-3 saniyelik FPS düşmesi giriyor.
FPS 450-500'den bir anda 150'ye kadar düşüyor ve oyun oynanmaz hale geliyor.

Sistemin chipsetleri, BIOS vs. her şey güncelledim.
PC advance systeam care, CCleaner vb. programlarda ile temizledim.

1 hafta önce de 32*2 uyumlu RAM taktım. (RAM testlerini de yaptım sorunsuzdu.)
Bu sorun RAM kaynaklı olabilir mi?

1 ay önce de işlemci değiştim ve "Thermal Grizzly Kryonaut 1gr 12.5W" terman macun çektim, işlemciden olacağını sanmıyorum.
(İşlemci sıcaklık değeri de Max 72 derece).

Denk gelecek ama 1 hafta önce de AMD son sürümü güncelledim, bu sorun driver kaynaklı olabilir mi acaba?

Not: Son adımını formata bırakıyorum, amacım şu an formatsız çözmek.

Hocam güç ayarlarından yüksek performansa al, varsa cihazının uygulamasından performans moduna çek. Sürücülerini güncellemişsin fakat belki de bulamadığı sürücüler olabilir Driver Booster falan kullandıysan. Aylarca ben de bu sorunu yaşadım geçen günlerde bir hocam yardım etti çözdük. Intel driver ı yüklü değilmiş bende. Onu yükledik güncelledik düzeldi. AMD tarafını bilmiyorum ama onda da belki hangi ekran kartını kullanacağını seçebileceğin bir yer vardır ona bak. CS2'ye sadece harici ekran kartını ata. Birçok sorun olabilir aklıma gelenleri yazdım ben umarım hallolur sorunun.

Windows sürümü 11 24H2 mi? Eğer öyleyse soyle bir konu vardı dün. Ayrıca NVIDIA driverlari hakkında da şöyle bir söylem var ama siz AMD kullniyormussunuz. Aynı sorunları 1 haftadır bende yaşıyorum. Normalde 230-250 FPS alırken 120FPS'ye düştü. G-Sync açtığımda 165FPS sabitlerdi oda işte yaramıyor artık.

Bence oyun kaynaklı, bende de anlamsız droplar oluyor. Belki internet kaynaklı da olabilir. İş yerinden arkadaşta aynı şeyi yaşıyor.

Windows Update ile ilgilide olabilir ancak ben oyunda sürekli kaynak izliyorum. Bende CPU drop olmuyor. B'ye giderken kendimi geri Mid'e atılmış bulabiliyorum veya duvarların içine girebiliyorum.

Son düzenleme:
Hocam güç ayarlarından yüksek performansa al, varsa cihazının uygulamasından performans moduna çek. Sürücülerini güncellemişsin fakat belki de bulamadığı sürücüler olabilir Driver Booster falan kullandıysan. Aylarca ben de bu sorunu yaşadım geçen günlerde bir hocam yardım etti çözdük. Intel driver ı yüklü değilmiş bende. Onu yükledik güncelledik düzeldi. AMD tarafını bilmiyorum ama onda da belki hangi ekran kartını kullanacağını seçebileceğin bir yer vardır ona bak. CS2'ye sadece harici ekran kartını ata. Birçok sorun olabilir aklıma gelenleri yazdım ben umarım hallolur sorunun.
Performans modunda zaten.
Driverları ise anakart yazılımdan veya Windows güncellemeleriyle kendim kuruyorum.
Yardımcı programlar yanında ne olduğu belli olmayan programlar kurabiliyor, pek güvenmiyorum.

Windows sürümü 11 24H2 mi? Eğer öyleyse soyle bir konu vardı dün. Ayrıca NVIDIA driverlari hakkında da şöyle bir söylem var ama siz AMD kullniyormussunuz. Aynı sorunları 1 haftadır bende yaşıyorum. Normalde 230-250 FPS alırken 120FPS'ye düştü. G-Sync açtığımda 165FPS sabitlerdi oda işte yaramıyor artık.
Evet, bende geçtiğimiz günlerde 24H2 sürümüne güncelledim.
O zaman sorun ram, işlemci ve AMD driver kaynaklı değil gibi.
Sorun, büyük ihtimal ile W11 24H2 sürümü ile alakalı gibi duruyor.

Şimdi çözüm olarak aşağıdaki seçenekler kalıyor gibi;
  • W11 23H2 geri dönmek.
  • 23H2 sürümü format.
  • AMD Driver güncelleme ile sorunu çözmesi.
  • Windows'un yeni bir güncelleme ile sorunu çözmesi.

Not: Aşağıdaki ekran görüntüsünde görüleceği üzerine W11 son sürümü FPS daha iyi sonuçlar veriyor gibi.

1734603963692.png

Bence oyun kaynaklı, bende de anlamsız droplar oluyor. Belki internet kaynaklı da olabilir. İş yerinden arkadaşta aynı şeyi yaşıyor.
Bendeki net 1000mb down-upload nette sorun yok onuda kontrol ediyorum.

Son düzenleme:
Sorunu Kaspersky virüs programı satın alarak, PC tam tarattım birkaç tane virüs buldu ve sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı