CS2'de FPS ve işlemci sıcaklıgı ıcın ayar önerisi

• Konuyu başlatan Pieax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 478

Pieax

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
i7 13650 HX işlemcili RTX4060'lı ve 16 GB RAM'li bir laptopa sahibim. CS2 oynuyorum. Oyunda eğer FPS'i kısıtlamazsam işlemci sıcaklığım 90 dereceleri görüyor. 144'e sabitlersem de 140'a düşse bile ufak takılmalar hissediyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor. Bunun için ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. (işlemci sıcaklığını MSI Afterburner'dan bakıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.
i7 13650 HX işlemcili RTX 4060'lı ve 16 GB RAM'li bir laptopa sahibim. CS2 oynuyorum. Oyunda eğer FPS'i kısıtlamazsam işlemci sıcaklığım 90 dereceleri görüyor. 144'e sabitlersem de 140'a düşse bile ufak takılmalar hissediyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor. Bunun için ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. (işlemci sıcaklığını MSI Afterburner'dan bakıyorum.)

Termal macun bakımlarını yaptırdınız mı?

Ben sessiz modda (başlat tuşunun mavi olduğu mod) oynuyorum hem cihaz daha serin çalışıyor hem de fan sesi çok az.

Tavsiye ederim, cihaza bir şey olur diye düşünme. İşlemci ve ekran kartına otomatik olarak limit koyduğu için cihaz serin çalışıyor.

CS2, Valorant, Shadow of the tomb raider gibi oyunları en yüksek ayarlarda sessiz modda gayet rahat oynuyorum.

CS2 de 5-5 maçlarda ekran kartının Hzine uygun FPS verecektir.

Valoda zaten 150-250 arası değişiyor. 5-5 maçta.

Shadowda RT on ultra grafikler dlss kalitede 100 FPS alıyorum.

Bu alttaki 10 dakika CS2 Dm oynadıktan sonra çektiğim bir SS gördüğün gibi işlemci 60 derecelerde tabii ki sessiz modda.

Bu arada bende i5 12450hx 4060 LOQ var.

IMG-20241115-WA0019(1).jpg

Bu da önceden çektiğim video ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben sessiz modda (başlat tuşunun mavi olduğu mod) oynuyorum hem cihaz daha serin çalışıyor hem de fan sesi çok az.

Tavsiye ederim, cihaza bir şey olur diye düşünme. İşlemci ve ekran kartına otomatik olarak limit koyduğu için cihaz serin çalışıyor.

CS2, Valorant, Shadow of the tomb raider gibi oyunları en yüksek ayarlarda sessiz modda gayet rahat oynuyorum.

CS2 de 5-5 maçlarda ekran kartının Hzine uygun FPS verecektir.

Valoda zaten 150-250 arası değişiyor. 5-5 maçta.

Shadowda RT on ultra grafikler dlss kalitede 100 FPS alıyorum.

Bu alttaki 10 dakika CS2 Dm oynadıktan sonra çektiğim bir SS gördüğün gibi işlemci 60 derecelerde tabii ki sessiz modda.

Bu arada bende i5 12450hx 4060 LOQ var.

Eki Görüntüle 2387667

Bu da önceden çektiğim video ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eyvallah hocam deneyeceğim. Peki sende de Cs2 de fps düşmese bile takılma oluyor mu arada ? Ben 144 sabitlemiştim 130 olduğunda saniyelik bir drop ile karşılaşıyorum sende de böyle bi durum var mı ?

Eyvallah hocam deneyeceğim. Peki sende de Cs2 de fps düşmese bile takılma oluyor mu arada ? Ben 144 sabitlemiştim 130 olduğunda saniyelik bir drop ile karşılaşıyorum sende de böyle bi durum var mı ?
Takılma hissetmedim hiç, dikey senkronizasyonu açıksa kapatmayı deneyip limit koyma. Dediğim ayarı yaparsan limite gerek kalmaz.

Bu arada ısıyı takip et, hwinfo64ten takip edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı