CS2'de ms ( frametime ) artıyor

sizeylon

Hectopat
Merhaba, 1000 Mbps internet bağlattım fiber ama oyunda maksimum yazan yer 74.8 hep yüksek. Düşük olsa bile adam karşıma çıkınca geri yükseliyor. Bu ms denilen şey frametimeymış sanırım bunu nasıl düşürebiliriz?

Sistem: Ryzen 7 7800x3D RTX 4070 32 GB 7000 MHz RAM Samsung 990 Pro SSD MSI MAG X870 Tomahawk anakart.
Modem: ZTE Zxhn H3600p
Kablo: CAT6.

ekran görüntüsü

Dosya Ekleri

• IMG_7059.jpeg
    IMG_7059.jpeg
    123,5 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Fps düşük olduğu için frametime yüksek. İnternetinle alakası yok.
Bu sistemle bu kadar düşük alman büyük bir sorun.
Ram frekansından kaynaklı olabilir ve CL değeri.

Fps düşük olduğu için frametime yüksek. İnternetinle alakası yok.
Bu sistemle bu kadar düşük alman büyük bir sorun.
Ram frekansından kaynaklı olabilir ve CL değeri.
Hocam şöyle 700 fps alıyorum ben örnek olarak koydum 3 frametime alırken adam görünce 40 veya 60 oluyor bunun sebebi donanımsal mı yazılımsal mı internet kaynaklı mı frametime tam olarak nedir?

Fotoğrafta 80 fps gözüküyor basede.
%99 yazılımsaldır.
Ekran kartı sürücü, chipset vs sıkıntılı veya kurulmamış olabilir.

frametime tam olarak nedir?
O frametime bilgisayarın sunucuya ilettiği toplam gecikme. Fps düşükse yükselir. Ping varsa yine yükselir.

%99 yazılımsaldır.

O frametime bilgisayarın sunucuya ilettiği toplam gecikme. Fps düşükse yükselir. Ping varsa yine yükselir.
Fotoğrafta alt tab sonrası böyle takılı kaldı genel olarak oyun içinde yaşandığı için ekran görüntüsü alamadım cs de karşına adam çıktığını düşün hocam anında 3 den 40 oluyor adam avantajlı oluyor şimdi ben bilgisayara format atıp temiz kurulum mu yapayım windows 10 kullanırken bu problem yoktu 1 haftadır windows 11 kullanıyorum internet değiştirdim ondan sandım sonra frametime internetle ilgili değil filan dediler

%99 yazılımsaldır.

Ping normal kablocat6 10 metre hız değerlerim normal hız testi download upload latency çok düşük 10 12 değerlerinde

Son düzenleme:
Ben windows 10 kullanıyorum hala R5 5600 RTX 3060 sistemimde.
250 altını nadir görüyorum. Yazılımsal gibi duruyor. Windows 11 de daha fazla düşüş yaşamıştım. Windows 10'a dönmeden önce dediğim gibi sürücülere ve ekran kartı ayarlarınıza bir göz atın derim.

Ben windows 10 kullanıyorum hala R5 5600 RTX 3060 sistemimde.
250 altını nadir görüyorum. Yazılımsal gibi duruyor. Windows 11 de daha fazla düşüş yaşamıştım. Windows 10'a dönmeden önce dediğim gibi sürücülere ve ekran kartı ayarlarınıza bir göz atın derim.
Tamamdır deneyeceğim

Maks değerin çok bir önemi yok. Başka ekrana geçersin veya ölürsün anlık zıplar bir daha hep o gözükür. Ortalama değere bakmak lazım. Ama ekrandaki değerin ping değeri olması lazım. Türkiye sunucusu olmadığı için yüksek oluyor genelde.

Ayrıca 7000 MHz bellek kullanıyorsan büyük kayıp yaşıyorsun. 2:1 kullanman gerekli o frekansları görebilmen için o da kayıp yaşatıyor bandwidth ve bellek gecikmesi olarak. 6000-6400 MHz görebilirsin 1:1 modda şansa bağlı. 6000 bile kullansan daha yüksek performans alırsın şu anki hâlinden ama.

Maks değerin çok bir önemi yok. Başka ekrana geçersin veya ölürsün anlık zıplar bir daha hep o gözükür. Ortalama değere bakmak lazım. Ama ekrandaki değerin ping değeri olması lazım. Türkiye sunucusu olmadığı için yüksek oluyor genelde.

Ayrıca 7000 MHz bellek kullanıyorsan büyük kayıp yaşıyorsun. 2:1 kullanman gerekli o frekansları görebilmen için o da kayıp yaşatıyor bandwidth ve bellek gecikmesi olarak. 6000-6400 MHz görebilirsin 1:1 modda şansa bağlı. 6000 bile kullansan daha yüksek performans alırsın şu anki hâlinden ama.
6000 mhzye alayım mı hocam ramleri. Bir de 2:1 dediğiniz nedir bilgi verme şansınız var mı? Yok hocam önceden öyle bir şey yoktu 1 haftadır var 40a anlık çıkınca adam vurman imkansız oluyor

6000 mhzye alayım mı hocam ramleri. Bir de 2:1 dediğiniz nedir bilgi verme şansınız var mı? Yok hocam önceden öyle bir şey yoktu 1 haftadır var 40a anlık çıkınca adam vurman imkansız oluyor

1000 Mbps'ye çıktıktan sonra olmaya başladıysa altyapı o değeri stabil veremiyor olabilir. Fiber'de böyle bir durum var mı bilmiyorum ama VDSL'de hız düşürmek gerekiyordu jitter yapmaması için.

2:1 bellek/bellek kontrolcüsü frekansları oranı oluyor. 7000 verdiğinde bellek kontrolcüsü yetişemiyor ve o yüzden yarısına eşitleniyor. 6000'de senkronize olabiliyorlar kayıp olmuyor. 7000 serisi işlemcilerde 6200-6600 görülebiliyor 1:1'de, silikon kalitesine bağlı diyebiliriz. 6000 temiz sıkıntısız nokta. Ek olarak UCLK DIV1 mode ayarını bulursan UCLK==MCLK yapabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı