CS2'de Türk Telekom'dan TurkNet'e geçişte pingin düşmesi ihtimali var mı?

romeus

Centipat
Daha fazla  
Türk Telekom'da en yakın sunucuda Viyana 50ms alıyorum. TurkNet kullanan arkadaşım 25-30 civarı bir alıyor ama muallaktayım. Altyapı durumu farkından belki ben o kadar alamayabilirim diye kafamda soru işareti var. Arkadaşım gibi TurkNet kullanıp 25-30 civarı ms alan var mı?

Bildiğim kadarıyla TurkNet zaten Türk Telekom altyapısını kullanıyor fazla fark olacağını düşünmüyorum.

Viyanada en düşük İstanbul'dan 31-32 gördüm ben, 25 nasıl alabiliyor arkadaşın anlayamadım. Ping değerlerinin pek değişeceğini düşünmüyorum.

Bildiğim kadarıyla TurkNet zaten Türk Telekom altyapısını kullanıyor fazla fark olacağını düşünmüyorum.
3. Hop'a bakar. Routing değişir. Türk telekom altyapısını kullanması, aynı routing üzerinden gideceğini göstermez. 2.Hop'ta SR (service router)e bağlanır. SR14E mesela, bu türk telekomun hopudur. Diğer haplar Turknetten çıkar. Çünkü türknetin kendi routingi vardır.

Viyanada en düşük İstanbul'dan 31-32 gördüm ben, 25 nasıl alabiliyor arkadaşın anlayamadım. Ping değerlerinin pek değişeceğini düşünmüyorum.
Biz de İstanbul'dayız ve evet 25 aldığını beraberken görmüştük. Altyapı sorgulamada binamın 1000mbps desteklediğini gösterdi bu durumun ping değerini düşürmeye katkısı var mıdır?

Bunu nasıl sorgulayabilirim hocam?

Turknete geçmeden, routing'i bilemezsin, belki de daha yüksekte alabilirsin. Sr14'e bağlandıktan sonra direkt kendi routingi üzerinden çıkıyor fakat genel routing üzerinde çıkış ms ne olur, onu kullanmadan bilmek imkansız.

Ayrıca; Ftth (fibere) geçmek ciddi etki vermez ping'e. Aynı bgp rotasından, aynı yönlendirme üzerinden gelsin, 3-5ms düşer max. Son kullanıcı için önemsiz yani. Dsl de başlangıc gecikmesi vardır.

Şuan 50 alıyorsan, FTTH geçince 45-46ms'ye düşer. (Aynı yönlendirilmeler olur ise)

Ftth'i gözünde büyütme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…