Bu konuda CS2'yi genel olarak konuşalım istiyorum. 2014'ten beri CS oynayan biri olarak bana göre en kötü dönemini yaşıyor şu an. Oyundaki en büyük problemlerden biri hileler. Buraya 10 dakika önce oynadığım maçtan bir video bırakacağım. Maç içindeki vuruşlarımdan dolayı legit oynamayı bırakıp bariz belli etmeye başlıyorlar. Baştaki iki Deagle vuruşu benim. (Prime'ım var)
Hile konusunda hiçbir farklılık olmadı oyun çıktığı döneme göre kıyaslarsak. Başlarda daha kötüydü, Valve gibi bir şirketin yaptığı rezillikti. Aylar önce oyunu oynarsanız bazı hackerlar Steam üzerinden indirdiğiniz CS2'den bilgisayarınızı hackliyordu. ve CS2'de ilk defa hile açan kişinin 1 saniyede tüm mapi dolaşıp ace attığını gördüm. CS:GO'da lem iken hilelere denk gelmezken, CS2'de Nova-Silver'da adamlar rage açıp kaybedecekleri hiçbir şey yok gibi maç kazanıp gidiyorlar.
Sizce CS2'de hilelerin önlenmesine yardım edecek şeyler nelerdir? Bana soracak olursanız Prime'a daha fazla zam gelebilir. Belki Türkiye şartları için pahalı olabilir ama Türk'lerden de Prime'ı olup hile açan var. Söylemek istediğim insanların Prime Status'ü kaybetmek için korkması lazım, insanların umurunda değil kötü oynayan hile açıyor.
Son olarak kendinizi yalnız hissetmeyin. CS:GO'yu özleyen tek siz değilsiniz. Binlerce insan özlüyor, hatta topluluk sunucusunda CS:GO grafikleri ve ayarları ile oynayabileceğiniz bir sunucu görmüştüm.