CS2'yi daha fazla öğrenmek için tavsiyeler

Daha fazla  
Merhaba, CS2 de yeterince aimimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Yani kötü de değil çok iyi de değil bir aime sahibim ama bildiğiniz üzere her FPS oyununda olduğu gibi her şey aim değil. Hatta bazı şeyler aimden daha önemli. Konumlanma olsun harita takibi oyunu okuma vb... Bunlar üzerinde kendimi nasıl geliştirebilirim? Özellikle oyunu okuma ve pozisyon alma gibi şeylerde çok zayıfım ve bu yüzden beklemediğim yerden beklemediğim vuruşlar yiyorum. Oyunu tam anlamıyla öğrenebileceğim bir antrenman veya video serisi önerebilir misiniz? Bazen farklı satış sitelerinde CS2 için öğretici koçluk falan gibi ilanlarda görüyorum onları satın almak işe yarar mı?

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bol bol e-spor maçlarını izlemeni şiddetle tavsiye ederim. Bununla birlikte kesinlikle harita takibini aktif bir şekilde yapmanı öneririm. Bir yerden sonra zaten oyunu iyi okuyorsun. Keyif için oynuyorsan koçluk gibi ücretli alternatiflere yönelme bence.

Prefire noktalarında sabit kalma hep hareket et gireceğin haritaya önceden prefire mapinde tur tamamlayıp girebilirsin e-spor izliyorsan hemen hemen dediğimi anlarsın gerisi senin bileğine kalmış.

Peekleri ve pre-fire pozisyonlarını öğrenmek büyük katkı sağlar. Harita smoke'larını öğrenin. Bombaları kullanmayı iyi öğrenin. Onun haricinde her gün 2-3 saat FACEIT atarsanız 1 seneye olurlu bir konuma gelirsiniz oynanış konusunda.

Teşekkürler e-spor maçları izlemek keyifli oluyor bundan sonra daha sık izlemeye çalışayım o zaman tekrardan teşekkürler tavsiyen için.

Pro maç izlemek hiçbir işine yaramaz. Pugger izleyeceksin. FACEIT elosu yüksek yayıncıların maçlarına bak. 3000 elo maçları izle nerede ne düşündüklerine dikkat et. Bol bol FACEIT pug oyna zamanla oturur oyunun. Profesyonel maçlar ile bizim oynadığımız puglar tamamen farklı mentalitede oyunlar.

Smokelar az çok ezberimde her haritada en az 1 2 smoke biliyorum.

Pugger nedir?

Koçluk vs. bir işe yaramaz. Eğer paran varsa kaliteli bir koç seçersen işine az buz yarar ama onun harici olmaz. Crosshair placement ve prefire çalışmak önemli. Prefire mapleri var, atölyeden indir. Crosshair placement ise Crosshair'i her zaman kafa hizasında tutmak. Spray için map indirmene gerek yok, eğer Crosshair placement iyiyse bir güzel damage verirsin. Sadece biraz aşağıya indirmen yeterli olacak. Ayrıca nokta veya küçük crosslardan ziyade orta boyutlu, belirgin renkli bir Crosshair alsan iyi olur. Pozisyon alma konusunda kendini çok açığa almayacak şekilde, vücudunun bir kısmı kapalı kalacak şekilde pozisyonlarsan iyi olur. Bazı pozisyonlarda açıkta kalman gerekiyor tabii orası ayrı konu ama genellikle kendini vücudunun bir kısmını kapayacak şekilde koruman gerekiyor. Ayrıca genellikle peeklerken uzak bir noktadan peekle, rakibi önce görürsün. Bazı zamanlarda ise orta mesafeden peeklemen gerekebilir, overpeek atmak sana zarar verebilir. Oyunu okuman için yabancı YouTuber'ları izleyip birkaç şey kapman iyi olur. Ayrıca öldüğünde Instagram'da vs. gezinmek yerine takım arkadaşlarını izleyip ses kasman ve onlara info vermen iyi olabilir. Eğer 1V1, 1V3 gibi ve benzeri pozisyonlarda kaldıysan bir kill aldıktan sonra yerini değiştirmen önemli olabilir. Diyelim ki Dust 2 tüneldesin, alt tünelden geleni vurduktan sonra B'ye giden taraftan ilerleyip ufak bir shoulder peek ile info aldıktan sonra geri dönüp başka bir pozisyonda rakibini bekleyebilirsin. Tabii bu durumlarda gamesense çok önemli oluyor, o da çok basit. Rakibinin son pozisyonundan yola çıkarak nereye ilerleyeceğini veya nerelerde bekleyeceğini empati yaparak tahmin edeceksin. Rakibini kendi yerine koyup "Ben olsam nereye giderdim?" demen de çok önemli. İlk zamanlarda dediklerim çok karmaşık gelecek ama ilerleyen zamanlarda bu dediklerim senin için çok kolay bir hal alacak. Bu metnimde eğer anlatmayı unuttuğum veya yanlış anlattığım bir şey varsa düzeltin. Benim tüm hesaplarımda 1200 civarı saatim var toplamda. Benden daha tecrübeli ve iyi birisi olursa lütfen beni düzeltsin. Şimdilik önerilerim ve söyleyeceklerim bu kadar. Ayrıca her gün oyuna girip oynama, kendine eğer çok kötü oynuyorsan 1-2 gün izin ver. İyi günler dilerim!!! :>>

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…