CSGO Windows 10'da Düşük FPS Sorunu

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba dostlar, iyi sosyaller. Laptopumda Windows 8.1 yüklüydü ve 1 hafta önce Windows 10 sıfır kurulum yaptım. Sorunum şu: 8.1'de CSGO 100 FPS'in altına kolay kolay düşmezken, Windows 10'da aynı ayarlarda 70 FPS'in üstüne çıkmıyor. Ayarları daha da düşürüyorum ama Windows 8.1'de elde ettiğim performansı elde edemiyorum. Bununla birlikte pingim olmamasına rağmen oyunda bazen geriye atıyor, bu da Windows 10'a geçtiğimden beri olmaya başladı. Sorun başka oyunlarda var mı bilmiyorum, kardeşim CSGO yüklemiş sadece. MSI Afterburner ile değerleri de kontrol ettim ancak ısı değerleri vesaire normal. Nasıl çözebilirim? Laptopun özellikleri:

İşletim Sitemi: Windows 10 Home 1909 (Orijinal)
İntel i5 4210m işlemci
8GB 1600MHz RAM
GT 840M 2GB Ekran Kartı
240 GB SSD

Sistem parçalarının yazılım desteğiyle de alakalı bir durum. Güncel olmayan cihazlarda Windows 10 performans açısından olumsuz etki oluşturabiliyor. Windows 8.1'e tekrar geçmenizi öneririm. Bence hala Windows 10'dan daha iyi. Fakat sistem parçalarım için driver sorunu yaşadığımdan mecburen Windows 10 kullanıyorum.

Ayarlardan monitör ayarlarından grafik ayarlarına girip CS:GO'yu yüksek performansa almayı denedin mi?
Evet hocam denedim ama bir şey etki etmiyor. Sağolasın yine de.
Windows 10'da arka planda çalışan bir sürü zımbırtı var, onları kapatırsan ortalama 10-15 FPS'ye kadar etkiliyor.
Görev yöneticisinden baktım Game Bar ve birkaç tane daha uygulama kapattım ama sonuç aynı.

Evet hocam denedim ama bir şey etki etmiyor. Sağolasın yine de.

Görev yöneticisinden baktım Game Bar ve birkaç tane daha uygulama kapattım ama sonuç aynı.

Benim kast ettiğim görev yöneticisinden bağımsız Windows hizmetlerini kapatmak.
Birkaç tanesini bu başlıktan bulabilirsiniz.

Bunun haricinde Windows ayarlarından haritaları cüzdanlar vs vs gibi birçok zımbırtı var. Onlardan kullanmadıklarınızı kapatmak performans artışı sağlar. YouTube da video anlatımlar da mevcut.

Ekleme: tüm bunları yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı