CSGO'da neden rank atlayamıyorsun?

Veya da 4 tane daha sağlam adam bulcak anca öyle. Ben solo gire gire 4000 saatte anca Global oldum. Arkadaşlarım olsaydı 2000-2500 saatte rahat olurdum.

Bir konuda gördüğüm için eklemem gerektiğini düşündüğüm durumlar;

Peekler nedir ve bu peekler ne işe yarar?

Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki her FPS oyununda önce sol kolunuzu düşmana gösterirsiniz.

Casual Peek: Casual peek yani oyun hakkında pek bilgiye ulaşamamış, peek denen şeyin olduğundan haberi olmayan ve üstünlüğünün farkına varamamış insanların kullandığı bir peek şeklidir. Bu kullanıcılar mouselarını rastgele duvarlara veya yere tutarak yürürler ve bir yere çıkacakları zaman bu şekilde yürürler, bu şekilde çıktıklarında karşısında pusu kurmuş ve aimini tam da onun çıkacağı yere koyan bir düşman bedava Frag'i kapar.

Shoulder Peek: İsminden anlayabileceğiniz üzere omuz ile peek atma şeklidir, CS ve diğer FPS oyunları üzerinde oldukça etkilidir ve ünlüdür. Shoulder peek çoğunlukla prefire atmak, AWP'ye mermi kaçırtmak ve info almak için kullanılan peek şeklidir. Bu peek A-D kombinasyonu ile yapılır ve amaç hiçbir şekilde bir şey görmek veya birisini öldürmek değildir, rakibin ses vermesini sağlamak, mermi kaçırmasını sağlamak veya rakibi görmek için kullanılmaktadır, olabildiğince dar bir şekilde yapılmalıdır, duvarın dışına kadar kayılmadan duvardan tam fırlayacakken durulacak şekilde ayarlanmalıdır, rakipte oluşacak görüntünüz tamamen bu kadar olmalı ve fazla olmamalıdır.

Jiggle Peek: Jiggle peek gayet eğlenceli fakat rakibi delirten bir peek türüdür, ben bunu yapan her oyuncuyu "şebek" olarak adlandırmaktayım çünkü tamamen şebeklik yapılmaktadır. Buradaki amaç tamamen rakibi delirtmek ve mermisini bitirmek, kaçırtmak üzerinedir. Buradaki amaç adama en büyük mental hasarı verip adamın tükendiğini gördükten sonra silahlarını yere fırlatıp pes etmesini izlemektir amaç. Çoğunlukla plant atıldıktan sonra 1v1 durumlarında düşmana zaman kaybettirmek için yapılan bir taktiktir ve gerçekten mental öldürür, örnek bir video ile size neden "şebek" dediğimi kanıtlayabilirim.

Long/Wide Peek: Wide peek genellikle Xantares ve benzeri hızlı aim tarzında oynayan Entry-Fragger rolündeki oyuncular tarafından kullanılmaktadır. Bu peek oyunun size sağlandığı üstünlüğü kullanmak üzerine kuruludur tamamen, yapılması için soldan sağa çıkıyor, rakibe sağ kolunuzu önce gösteriyor olmanız zorunluluktur çünkü CSGO ve FPS oyunları üzerinde belirttiğimiz gibi önce sol kolunuz gözükmektedir. Bu peek çoğunlukla rakibini infosunu %100 bildiğinizde ya da AWP'ye karşı peekleyeceğiniz anda kullanılmaktadır, genellikle shift ile sağa doğru yürünür ve duvardan tam ayrılanacağı zaman shift bırakılarak aniden koşulur, duvardan tamamen geçtikten sonra tekrar A basılarak durulur ve çömelir ya da dik bir şekile ateş edersiniz. Bu tarz şeyleri video ile desteklemek daha sağlıklıdır fakat bu kez gif ile gösteriyorum, ektedir..

Ducking Peek: Hiçbir işe yaramayan rezil rüsva bir peek şeklidir, burada rank atlamayı öğreniyoruz, rank düşmeyi değil. İsmini bilin yeter.

Bombos yazi prof macta veya 3. Parti uygulamalarda oynamiyorsaniz csgo = aim ne azi ne fazlasi kolun varsa yukselirsin yoksa dusersin yok 73 dereceden smoke atip 40 kere sektirirsem adamin gorusunu engellerim kafasi ile hicbir yere varilmiyor csgoda zaten csgo da o tarz bir oyun degil

Yazımın hiçbir kısmında 73 derece ile atılan bir smoke için 40 kere sekmesi yazmıyor. Yazıyı nereden okudunuz ya da yanlış bir konuya mı yazdınız bilemedim. CSGO bir takım oyunudur ve nade kullanımını en iyi yapan takım kazanır. Zamanında Astralis mi daha iyi Fnatic mi daha iyi kavgası bundan dolayı çıkmaktaydı.

ezberlenen smoke noktaları konusunda yaptığım bir mübalaydı bence anlaşılmayacak bir tarafı yoktu csgo direkt saf aim oyunudur senin dediğin fnatic cart curt e spora giriyor e sporda yetenek derecesi yakın olduğu için takım oyunu devreye girmek zorunda kalıyor zaten düz regular csgo deneyiminde takım oyunu smoke yerleri şuradan atarsan şurayı kapatırsın cart curt hiçbir anlam ifade etmiyor aimin iyiyse taşıyorsun kötüyse taşımıyorsun lose alıyorsun veya takımındaki x kişisi seni taşıyor e spor harici hayatımda şuraya smoke atayım şöyle yapıp böyle yapayım diye oyun kazanan 1 insan bile görmedim

Açıkçası biz FACEIT'e yeni hesaplar açıp ELO kasmaya çalışıyorken karşımıza yeni hesaplarımızda Karrigan gelmişti, ilk maçlarımızdandı bu hesaplarda ve gerçekten try hard bir şekilde oynayarak rakipte bulunan bir profesyonel oyuncusu kendimiz ile egale etmiştik. Tüm maç boyunca maç öncesinde çalıştığımız smoke, yanıcı, flash ve flash peek ne varsa denedik, bazı roundlarda sadece tabancası ile yok etti bazı roundlarda ise mermi attırmadık. Şimdi biz bunu yapabiliyor, bunun sayesinde profesyonel bir oyuncuya karşı kazanabiliyorsak sen bana bu oyunun tamamen bir AIM üzerine kurulu olan oyun olduğunu söyleyemezsin. (snageX)
Sen CSGO hayatın boyunca yalnızca Dust2 oynayarak Mirage haritasında eve atılan 15 saniye aralıklı smokelara karşı nasıl rush yapılır, side kontrolü alınır ve rakibin bu sırada yerleştiği pozisyonlar teslim alınır bilmiyorsan, Dust2 haritana girip sadece longa attığın 1.49 flashı ile hayatına devam edebilirsin, zaten MM tayfanın en sevdiği budur. Oyunun rekabet ortamında gerçekten ne döndüğünü bilmeden sadece koşup ateş etmek üzerine oynadığınızda zaten ne oyunun amacını anlarsınız ne de rekabeti hissedersiniz, yalnızca 40 dakika boyunca W-A-S-D basar ve Sol Click ile devam edersiniz bu durumda. Üzgünüm ama CSGO sizin dediğiniz gibi basit bir oyun değil, siz sadece basit oyunculara karşı oynuyor ve oyunun gerçek zevkini bilmiyorsunuz. Ben de bu yazımda gerçek bir oyuncu nasıl olunabilir, olunursa artıları ne olur ve daha fazla oyundan nasıl keyif alınır diye anlattım, biraz da vizyon meselesi aslında. Siz sanırım Valorant oyuncususunuz, orada evet işler böyle ilerliyor, bir silah alıyorsun, W basıyorsun ve Spray Pattern adına hiçbir şey olmadığı için ilk 5 merminde farenizi yalnızca aşağı çekerek adamı öldürüyorsun. Ha evet Valorant'ta da zorlu hareketler var, doğru skill kullanımlarıyla rakibi yerle bir etmek var fakat siz ona da hayır yok yalnızca AIM iyi ise kazanırsın dersiniz.

açıkça 3. parti uygulamalar oynamıyorsanız yazdım zaten faceit örneği saçma ayrıca takım arası denge 0 attığın sste faceitte yaptığın ''rekabet'' csgo rekabeti değil faceit rekabetidir

Biz seninle anlaşamıyoruz, sen kendine söylenen hiçbir şeye açık bir birey değilsin. Burnunun dikine gitmeye devam et lütfen.

Biz seninle anlaşamıyoruz, sen kendine söylenen hiçbir şeye açık bir birey değilsin. Burnunun dikine gitmeye devam et lütfen.
dostum ben sana 3. parti uygulamlar hariç diyorum sen bana faceit örneği veriyorsun faceit 3. parti uygulaması değil mi? bence sen beni anlamıyorsun ve sana söylenen hiçbir şeye açık değilsin açıkça sana belirttiğim bir şeyi ya okuyup dikkate almadan ya da direkt okumadan kafana esene göre yorumluyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…