CSM anakartı görüntü alamadan UEFI yapmak

ISN7

Hectopat
RAM
16GB DDR4 3200MHZ CL16
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba hocamlar, elimdeki Sapphire RX 580 8 GB ekran kartını anakartıma takınca görüntü vermiyor. Ancak başka sisteme takınca rahatça görüntü alabilmekteyim. Diğer sisteme takınca o sistemin anakartının UEFI olduğunu görüyorum. Kendi anakartıma başka ekran kartı taktığım da ise benim anakartımın CSM olduğunu görmekteyim. Sanırsam benim RX 580 ekran kartım CSM modunda çalışmıyor. Ben benim anakartımı görüntü alamadan nasıl UEFI yaparım?

Kendi anakartıma başka ekran kartı taktığım zaman BIOS'tan UEFI moda alıyorum ancak tekrardan RX 580 ekran kartımı takında BIOS sıfırlanıyor ve CSM oluyor.

Sapphire RX 580 8 GB ekran kartımın üstündeki beyaz etikette de UEFI yazıyor.

Anakart: MSI A320M a Pro.

Monitör kablosunu anakarta tak. Ekran kartını sökmeden görüntü veriyorsa UEFI ayarlarına gir. Vermiyorsa ekran kartını sök öyle gir.

CSM'i tamamen devre dışı bırak.

Monitör kablosunu anakarta tak. Ekran kartını sökmeden görüntü veriyorsa UEFI ayarlarına gir. Vermiyorsa ekran kartını sök öyle gir.

CSM'i tamamen devre dışı bırak.

Hocam elimde eski bir ekran kartı var ve ancak onunla görüntü alabilmekteyim. Ayarlardan UEFI moda alıyorum ve çıkıyorum. Sonrasında kendi RX 580 ekran kartımı takınca tekrardan görüntü alamıyorum çünkü anakart tekrardan kendisini CSM moda alıyor.

Ekran kartı takılı şekilde HDMI kablosunu anakarta taktım ancak görüntü alamadım. İşlemcimin de dahili ekran kartı yok.

CSM'i nasıl tamamen devre dışı bırakırım?

BIOS pili ömrünü yitirmiş olmasın?
Kaydettiğin verileri tutamıyor olabilir.

CR2032 pili alıp (anakartlar üzerinde genelde bu olur farklıysa ondan al) değiştirmeyi deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı