CSM parağment hatası

Suatcan2112

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarı açınca CSM parağments hatası yazıyor ekranda yazan her şeyi BIOS'tan yapıyorum olmuyor. Bilgisayarcıya götürdüm, kablo değiş ve PSU değiş hallolur dedi. Değiştik yine olmadı. Ne yaptıysam ne ettiysem olmadı, öğrenciyim durumum yok. Bu bilgisayarsan başka çarem yok. Biri bana bu konu hakkında yardımcı olabilir mi? Çok teşekkürler iyi ki varsınız.

Dosya Ekleri

• IMG_20210804_222735.jpg
    44,7 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG_20210804_222837.jpg
    62,3 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI moda almışsınız galiba bunun çözümü CSM açmak yada UEFI bir işletim sistemi kurmak.

Sen SMART özelliğini açıyorsun kardeş CSM değil. Boot menüyü bul. Sisteminin tüm parçalarını da belirtirsen iyi olur.

Bu yolu izleyin.

Resim 2 de Advanced ayarlarında Boot diye bir ayar olması lazım oraya girin CSM Support'u açın.

Advanced menüsünden boot menüsüne gir orada BIOS mode olması lazım. Eğer UEFI yazıyorsa CSM yap.

Yaptım olmadı abi SSD görünmüyor komple

Hata metnini Türkçeye çevirirsek diyor ki "Şu anki BIOS ayarlarınız diskinizle uyumlu değil" Boot kısmından CSM'i açtınız olmadı Resim 2 dek ki IDE yazan yeri AHCI yapmayı deneyin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…