CSS İki Div'i Yan Yana Ortalayarak Sıralama

burakucar123

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. CSS'de bir sayfa yapıyorum iki tane Div'i yan yana ve ortalı bir şekilde sıralayamadım. İki Div'inde float değerini left yapıyorum sola yaslanıyorlar. Sildiğim zaman da alt alta kalıyorlar. Yardımcı olacak var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
iki div'i sayfada ortalamak istiyorsun sanırım. Eğer sabit width ve height değerleri kullanacaksan şöyle bir çözüm önerebilirimi.

Float left divlerin yan yana olması için doğru bir çözüm bu konuda doğru yoldasın sadece şöyle bir ekleme yapman lazım bu iki div'ini 3. bir div'in içine at. atıyorum bu div'in class'ı 'div3' olsun. Sonra div3'ün style'ına şöyle bir ayar çek.

Kod:
.div3 {
    width:100px; /* sana gerekli olan width değeri ile değiştir */
    height: 100px; /* sana gerekli olan height değeri ile değiştir */
    margin: 0 auto; /* sağdan soldan ortalama yapmanı sağlar. 0 auto girdisi ile yukarıdan ve aşağıdan 0 piksel dışa taşım yaptırıyorsun auto ise sağdan olsan ortalamanı sağlıyor.*/
}

Hocam cevabın için teşekkürler onu denemiştim ama olmamıştı. Class'larda bu işlemleri yaptım ve oldu.
Yine de yardımın için teşekkür ederim.

Kod:
.icerik{
    width:713px;
    height:817px;
    background-color:#CCC;
    margin-left:430px;
    float:left;
        }

.sagmenu{
    width:347px;
    height:817px;
    background-color:#CCC;
    float:left;
    margin: auto;
        }

Üstadım bu kodda hata görüyorum ben , çok sabit bir method bu. Eğer burda yazmadığın kodlarda bir düzeltme yoksa Farklı ekran çözünürlüklerinde ortalanmış durmayacaktır. Tarayıcını küçülterek sağlamasını yapabilirsin.

Tahminim doğruysa tarayıcını daralttığını Zaman divlerin sağa doğru dayanmış görünecektir. Daha büyük bir ekrandada sola yakın kalacaklardır. İstersen bir dene tekrar bakalım sonra

O zaman ya ben senin kodlamanı tam tahlil edemedim, yada görmediğim kod durumu kurtarıyor. Bozulma yoksa meselede yok :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı