CTRL +AltGr + yön tuşları kombinasyonu bilgisayar tarafından algılanmıyor

Daha fazla  
Merhaba,
Eski laptoplarımda ve okuldaki bilgisayarlarda CTRL+AltGr+(yön ok tuşları) kombinasyonu yapınca ekran yön değiştirirdi ancak kendi toplama bilgisayarımda ve Dell G15 laptop'umda bunu yapamıyorum (ikiside Windows 11 home). Sanırım bunu yapabildiğim bütün bilgisayarlar Windows 8 sürümleriydi ve bu özellik sadece windows 8'de var diye tahmin ediyorum. Windows masaüstü'ne sağ tıkla "Görüntü Ayarlarına" gittiğimde ekran yöünü seçerek yapabiliyorum görseldeki gibi ama pratik olmuyor bir çözümü var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

Evet hocam W11 de bu özellik kaldırıldı. AutoHotkey sayesinde bu kısayolu tekrar eklemek mümkün.

• AutoHotkey İndir ve Kur: AutoHotkey'in resmi web sitesinden indirip yükleyin.
  • Yeni Bir AutoHotkey Komut Dosyası Oluştur:
    • Masaüstüne sağ tıklayın ve Yeni -> AutoHotkey Komut Dosyası seçeneğini seçin.
    • Komut dosyasına anlamlı bir ad verin.
  • Komut Dosyasını Düzenleyin: Yeni oluşturduğunuz dosyaya sağ tıklayın ve Düzenle seçeneğini seçin.

• Aşağıdaki Kodları Ekleyin:
  • ^!Up:: ; Ctrl + AltGr + Yukarı ok
    SetScreenOrientation(1)
    return

^!Down:: ; Ctrl + AltGr + Aşağı ok
    SetScreenOrientation(2)
    return

^!Left:: ; Ctrl + AltGr + Sol ok
    SetScreenOrientation(3)
    return

^!Right:: ; Ctrl + AltGr + Sağ ok
    SetScreenOrientation(0)
    return

SetScreenOrientation(direction) {
    DllCall("user32.dll\EnumDisplayDevicesW", "UInt", 0, "UInt", 0, "Int64", 0, "UInt", 0)
    VarSetCapacity(devmode, 220, 0)
    NumPut(220, devmode, 36, "UInt")
    DllCall("user32.dll\EnumDisplaySettingsW", "UInt", 0, "UInt", -1, "Int64", &devmode)
    NumPut(direction, devmode, 108, "UInt")
    DllCall("user32.dll\ChangeDisplaySettingsW", "Int64", &devmode, "UInt", 0)
    }

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…