Cümlenin sonuna neden nokta konulmuyor?

• Konuyu başlatan Teru
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 190
Makaleler
15
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Merhaba.

Forumda çok dikkatimi çeken bir şey var ama ne kadar düşünsem de cevabını bulamadım. Mesela bir paragraf yazı yazanlar oluyor ve cümlelerinin arasında noktalar oluyor. Sonrasında da tam da bu şekilde sadece ve sadece son cümleye nokta koymuyorlar

Peki neden? Kullanılan cihazlarda mı bir sorun var? Niye özellikle son cümlede nokta atlanıyor? Bu tek kişide de değil çok fazla kişide oluyor o yüzden çok merak ettim. Siz de yapıyorsanız neden böyle oluyor?

Ben normalde büyük harf vesaire de kullanmıyorum farklı sitelerde. Son kelimeyi yazdıktan sonra nokta koymama işini ben hızlı mesaj gönderme isteğine bağlıyorum bu forum için. Zaman zaman farklı sitelerde "..bu şekilde.." mesaj gönderdiğim de oluyordu estetik gözüktüğü için. Bu forumda estetik kaygısı güdülmediğini düşünüyorum orası ayrı.

Velhasıl kelam tembellikten yapılıyor gördüğüm kadarıyla bu eylem yüksek ihtimalle.

Merhaba.

Forumda çok dikkatimi çeken bir şey var ama ne kadar düşünsem de cevabını bulamadım. Mesela bir paragraf yazı yazanlar oluyor ve cümlelerinin arasında noktalar oluyor. Sonrasında da tam da bu şekilde sadece ve sadece son cümleye nokta koymuyorlar.

Peki neden? Kullanılan cihazlarda mı bir sorun var? Niye özellikle son cümlede nokta atlanıyor? Bu tek kişide de değil çok fazla kişide oluyor o yüzden çok merak ettim. Siz de yapıyorsanız neden böyle oluyor?

Bu her yerde oluyor genelde. İnsanlar cümleyi bitirince direkt enter yapıyorlar genelde. Nokta olmayınca anlaşılabilirlik azalıyor cümleler karışıyor bu yüzden cümle ortasına nokta koyuyor insanlar ama cümle sonuna koymayı gereksiz buluyorlar. Bazen dalgınlıkla ben de yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı