Cüzdanımı kaybettim

kohaku

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2022
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Dün akşam 9 gibi marketten çıkıp parkta oturmuştum ve bu sabah yaklaşık 30dk önce cüzdanımın olmadığını fark ettim. İçinde kimliğim, otobüs kartım, burs kartım, Papara ve bir miktar para vardı. Cüzdanıma nasıl ulaşabilirim? Mesela paparanın vs. kartı bulmak için bir özelliği var mı? Etraftaki dükkanların vs. kameralarına bakacağım, muhtarlığa bilgi vereceğim ama yine de bulunmazsa ne yapmalıyım? Kimliğim başkasındayken işlem yapabilirler mi? Belediyeye başvursam yeni kimlik çıkarttırsam bile eski kimliğim ile adıma illegal işler yapılabilir mi?
 
Dostum kaybettiğin an Karakola gitmen lazımdı Kimlik kartı için hükümsüzdür mü geçersizdir mi ne işlem yapılıyor. Tüm bankalarını arayıp durumu bildirmen gerekir.
(Direkt 199' u arayabilirsin kayıp kimlik kartını bildirmek için)
 
Kartlarını şimdilik işleme kapat, parkta nerede düşürdüysen kontrol et. Park görevlilerine veya varsa büfe tarzı dükkanlara durumu izah et. Bulan olursa belki oraya getirmiştir. Paparanın kartı bulma özelliği yok ve cüzdanınızı bulamazsanız hemen gidip yetkililere bildirin.
 
Ceza ödersiniz hocam kimliği kaybettiğiniz için.

Ne gibi ceza? Henüz 16 yaşındayım.

Dostum kaybettiğin an karakola gitmen lazımdı kimlik kartı için hükümsüzdür mü geçersizdir mi ne işlem yapılıyor. Tüm bankalarını arayıp durumu bildirmen gerekir.
(Direkt 199'u arayabilirsin kayıp kimlik kartını bildirmek için)

Kartlarını şimdilik işleme kapat, parkta nerede düşürdüysen kontrol et. Park görevlilerine veya varsa büfe tarzı dükkanlara durumu izah et. Bulan olursa belki oraya getirmiştir. Papara'nın kartı bulma özelliği yok ve cüzdanınızı bulamazsanız hemen gidip yetkililere bildirin.

16 yaşındayım. Sadece Papara ve PTT burs kartım var. Kimliğim yok şu an nüfus müdürlüğünden geçici kimlik alıp PTT şubesine gitmeyi ve eskiyi iptal edip yenisini almayı düşünüyorum. Bunu yapmadan önce PTT'ye gidip kayıp olduğunu bildirmem mi gerekiyor? Ve Papara'yı nasıl bilgilendireceğim? Kartı iptal etmem yeterli ki yoksa arayıp söylemem mi gerekli? Ve karakola gitmeme gerek var mı? Nüfus müdürlüğünden kayıp başvurusu yapsam yeterli olur mu?
 
Polise başvuracaksınız, başka yolu yok. Dükkan sahipleri kamera kaydı görüntülerini vermez.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı