Steam Cüzdanınıza ekleyebileceğiniz en düşük para miktarı artık 5 dolar

60 liraya aldığım oyun 60 USD olmuş keşke yaptığım her yatırım 1 haftada bu kadar değerlense.

E ne güzel işte artık dünya devleriyle eşit muamele görüyoruz.
Bütün amacimiz buydu, elin Mike'si Hans'ı 1'e 5'e alırken neden benim Mehmet'im 100'e 1000'e alıyordu. Biz bu haksızlığı giderdik.

Ekonominin durumu ortada, yapacak bir şey yok. TL'nin diğer para birimleri karşısında adamakıllı değeri kalmadı. Paranın tekrardan değer kazanması gerekiyor ki paramıza karşı bir güven oluşsun. Mesela Arjantin'in yeni seçilen cumhurbaşkanı, merkez bankasını kapatacağını söylüyor çünkü Arjantin Peso'suna karşı hiçbir güven kalmadı ve onların da parasının değeri ortada.

Dolar olması iyi oldu bizim Türkler alışmış her şeyin ucuzunu almaya dolara geçilmeden önce steam kütüphanesine ucuzdan ucuzdan indirimli fiyattan oyunları eklediler ama steam dolara geçince steamdan artık oyun alınmaz diyorlar. İşçinin, üreticinin hakkını vereceksin arkadaşım. Helali hoş olsun.

Hesabımdaki en pahalı oyun indirim döneminde 25₺'ye aldığım NFS: Heat'miş. Şu an 70$.
EA, Sony gibi bazı firmalar yerel fiyatlandırma uygulamadan ABD fiyatıyla satışa sundu. Bu iki firmada aslında yerel fiyatlandırma uygulayan ve Türkçe dil desteği de sunan firmalardı. Güncelleme gelmeden önce de belirtmiştim, ilk gün özel fiyat belirlemeyen firmalardan şaşırtıcı fiyatlar görebiliriz diye. İlerleyen zamanlarda bu sistem oturduğunda oyunlarına yerel fiyatlandırma uygulamaya devam edenlerin sayıları artar diye düşünüyorum. Sonbahar indirimleri bindirim üstüne indirim gibi olacak biraz. Kış indirimlerinde daha iyi sonuçlar alabiliriz.
Yine de eski ucuzluğu bir daha göremeyiz. Çok ucuz oyunlar makul fiyatları gelince bile çok büyük fark yarattı.

EA'i sevmediğimden pek şaşırmadım aslında, ama Spider-Man'i 60$ fiyata gördüğümde cidden bir terslik olduğunu düşündüm.

.. ve iyi bir şey söyleyeceğim: Dediğiniz şeye canlı canlı şahit oldum. Sabah SteamDB'de hesabımın değeri 2700$ iken şu an 2100$ fiyatına kadar düşmüş, daha da düşer umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…