Custom klavyeye TR keycaps olur mu?

poten_za

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
I5 12400f - Asus B660 Prime B-660 Plus D4 - Zotac 3070 Ti - CM Masterbox TD500 V2 Mesh - 2x16 Netac DDR4 3600mhz - Asus TUF VG27AQ
Arkadaşlar diyelim Custom klavye aldım. Bunun Türkçe karakter olmayan harflere yine Türkçe karakter olacak şekilde keycaps takabilir miyiz? TR dizilim zorunluluğum var çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klavye ANSI değil de ISO olursa Türkçe keycap takabilirsiniz.

Klavye ANSI değil de ISO olursa Türkçe keycap takabilirsiniz.
Biraz daha bilgi verir misin hocam. Ben bu custom klavyelerde sürekli araştırıyorum ama halen anlamıyorum. Örneğin Akko 5708+ idi sanırım onun numpad olan versiyonunu TR yapabilir miyiz?

Link at. Çünkü Akko hem ANSI hem de ISO klavye satıyor.

Sadece Türkçe olması konusunda yorum yapıcam. Evet bu klavye ISO DE yani Almanca formatında. Türkçe keycaps seti alarak Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey sağ shift ve altındaki tuşların normalden daha kısa olması durumu. Kısa olmalarının sebebi tam boy veya TKL olmamasından kaynaklı. Keycaps alırken aldığınız keycap setinin bu farklı formatta ekstra keycaplere sahip olmasına dikkat edin. Örneğin pahalı keycap setlerinde her türlü tuş formatı çıkabiliyor.

Tamam ben şimdi anladım hocam olayı. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…