Merhaba, konu hakkında bilgi sahibi insanlar sadece yorum yaparsa çok sevinirim.
Arkadaşlar öncelikle Windows 10 Home kullanmaktayım, fakat Windows'un gereksiz Telemetry'leri sayesinde bellek ve işlemci kullanımı oyun oynarken bana sıkıntı yaşatmakta.
Bundan yaklaşık bir sene önce ReviOS 1709 sürümünü kullanmıştım ve bilgisayarımın daha performanslı çalıştığı gözle görülmekteydi.
Memnundum fakat ardından güvenliğin daha önemli olduğunu düşünerek orijinal Windows 11'e geçtim.
Windows 11'e geçmiştim fakat WebView gibi birçok özelliği sağ olsun, bellek kullanımının içinden geçti.
Windows 10'a geçmeyi planlıyorum fakat performans konusunda daha verim alabilmek adına, Custom OS'ları tercih edeceğim gibi görünüyor.
Şimdi evet, güvenliğimiz her şeyden önemli fakat çoğu kullandığım uygulamada 2ad etkinleştirmesi mevcut ondan dolayı içim rahat.
Sizlere sorum ise sizce optimize etmek amacıyla orijinal Windows 10'a PowerShell scriptleri mi yazmalıyım ya da kullanmalıyım. 0 yoksa bunları bir kenara koyup Custom OS mu yüklemeliyim?