Rehber Custom ROM nasıl derlenir?

Bir zahmet scripti nasıl çalıştıracağınızı da bilin. Arch tabanlı dağıtımlara daha sonra bir script yazacağım. Fedora için Akhilnarang betiğinin bile desteği yok.
Başta dediğim gibi Linux hakkında hiç bilgisi olmayanlarda bu işe karışacaktır hocam ondan söylüyorum bende

Son düzenleme:
Hocam sıfır Linux bilgisi, sadece ROM flashlamış (ki çok zor birşey de değil zaten sizinde bildiğiniz gibi) biri olarak bende geliştirmeye başlamak istiyorum, bir kaç sorum var tabii size sormak istediğim:

Mint Linux bu iş için uygun mu?
ROM'u derledikten sonra elbet bug'lar veya hatalar olacak, bunları düzeltmek için illede C+/C++, Python veya Kotlin tarzı bir dil bilmemize gerek olacak mı?
Cuttlefish kullanarak sanal makinede ROM'u test edebilirim değil mi?

Şimdiden teşekkürler!

Son düzenleme:
Linux Mint uygun evet.
Bug'ları veya hataları derlediğiniz ROM'un githubunda Issue olarak paylaşın. Kendiniz düzeltemezsiniz, yani mesela Lineage 22.0 derlediniz diyelim kamera çalışmıyor github.com/LineageOS/android sayfasında Issue kısmında paylaşacaksınız. İngilizce bir şekilde.
Cuttlefish nedir? ROM test edebilme özelliği varsa elbette edebilirsiniz.

SafetyNet'ten geçebilmek için ROM'u imzalayın, bunun için LineageWiki'sini okuyun.

Olur da cihaz resmi olarak desteklenmeseydi, .repo/localmanifest klasörüne sweet.xml veya kodadı.xml isimli dosya oluşturup device tree, vendor tree ve kernel tree'i rehberdeki düzenle yapıştıracaktım. Repo sync ile değişiklilikleri yansıtacaktım.

Anında closed yapıyorlar.

Evet bu bir gerçek, bilgiyi paylaşmayı hiç sevmiyorlar.
Çok garip. Yani Android'in açık kaynağından yararlanıp çok ilgi gören ve şu anda bile kişilerin cebinde bulunan cihazlarda olan bir ROM yapıyorsun ancak bilgiyi paylaşmayı sevmiyorsun. Garip...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…