Custom ROM yüklü telefonda bankacılık uygulamaları kullanmak güvenli mi?

Maker

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F
GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER
Kingston Beast 32GB (2x16) DDR5 5600MHz CL36
WD SN580 WDS100T3B0E 1TB Gen4 M2 NVMe
GIGABYTE A620M-H
Custom ROM atılmış bir telefon otomatikman rootlu olacağından malum bankacılık uygulamaları uyarı veriyor. Peki bu şekilde kullanmak ne kadar güvenli? Hatta daha önemlisi Odin ile orijinal ROM'a döndükten sonra root yetkisi ve Bootloader kapatılabilir (telefonu eski haline döndürme) mi?

Hocam Magisk var mı? Hangi ROM kullanıyorsunuz ve model nedir?

Orijinal roma döndükten sonra root yetkisini kaldırabilirsiniz.

Çoğu ROM da en azından S6 ve S8 için kurduğum birçok ROM'da soruyordu root için, ki ana telefonunda aylarca Custom ROM bankacılık uygulamaları kullanan biri olarak söyleyebilirim ki bir şey olmadı.

Orijinal roma döndükten sonra root yetkisini kaldırabilirsiniz.
Çok bakmadım ama üstün körü baktığımda nasıl yapacağımı göremedim bana bir ipucu verir misiniz?

Konuya sonradan gelip öğrenmeye çalışan, çözüm arayan arkadaşlar için açıklama getiriyorum. Dışarıdan yüklediğim Mayıs 2023 güvenlik güncellemeli Samsung A50 Stock Orijinal romu indirdikten sonra Odin programını kullanarak telefona romu kurunca hem güncel yazılımına dönmüş hem de root yetkisi kaldırılmış oldu. Cihazın eski halinden tek farkı bootloader kilidinin olmaması ki o da önemli bir şey mi yada kapanır mı bilemem artık ama ben önemsemiyorum. İyi günlerde kalın

Son düzenleme:

Hocam arama vs. yapabiliyor mu? Stock ROM atmadan yapabilirdik. Magisk ile root gizleme ile hallederdik. Zaten yapmışsınız. Zaman arkadaşın mesajını çözüm işaretleyin.

Hocam arama vs. yapabiliyor mu? Stock ROM atmadan yapabilirdik. Magisk ile root gizleme ile hallederdik. Zaten yapmışsınız. Zaman arkadaşın mesajını çözüm işaretleyin.
Eski halinden bir fark yok göremediğim bir farkı olduğunu da düşünmüyorum arama bankacılık vs her şey sorunsuz

Final notu: Bu yöntemle cihazı orjinal haline döndürmüş bulunuyorsunuz sadece bootloader kilidi açık kalıyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…