Custom Sıvı Soğutma Önerisi

@er36po GPU blok olarak aynı ürünün daha ucuzunu buldum.

Maksimum bütçem belli değil. Daha çok F/P ürünler tercih etmek istiyorum. Rezervuar ve pompa önerileriniz neler?

Pompaların sesi ne derece olur bilmiyorum ama olabildiğince sessiz bir pompa almak istiyorum.

Çift renk yaparken maliyet hangi parçalardan dolayı artıyor? Fazladan 1 adet rezervuar ve pompa haricinde eklenen masraf nedir?

Linklerin bir önemi yok. Ürünleri istediğiniz yerden alabilirsiniz.

Harici pompa dediğimiz +500 TL civarında artı rakorlar.

Yaklaşık 700 TL fark eder.

Bu konuda bayağı araştırma yapmış görünüyorsun, bana linkleri at ben neyi alıp almayacağınız parçaları söyleyeyim en iyisi.

Sanırım pompalar çok pahalı ürünler. Aliexpress üzerinden rezervuarlar 25 ile 60$ arasında fiyatları var. Rakorlar çok gitmesine nazaran 10-50 TL aralığında parçalar. Ben hiç pompa fiyatlarına bakmamıştım.

Pompalar hariç 1000 TL civarı bütçe ayırmıştım.
  • GPU Blok 400 TL
  • CPU Blok 300 TL
  • 2 Adet Rezervuar 300 TL
Hali hazırda radyatörlerim mevcut.

Mesela Barrow marka kaliteli ve uygun fiyatlı önerebileceğiniz pompa hangisi?

Satıcılarda Barrow markasını sık görüyorum. Yorumlarda fena değil. Bütçenin yetmediği kısımlarda kullanılmasında bir sakınca görüyor musunuz?

Tam emin değilim, daha önce Aliexpress de uygun fiyatlı pompa görmüştüm gibi geliyor ama üzerinden biraz zaman geçti. Hiç hatırlayamıyorum.

Resimde çizdiğim parça pompa değil mi?

Bu tarz saklayabileceğim bir pompanın fiyatı nedir? Yada kaliteli ve uygun fiyatlı önerebileceğiniz pompa hangisi?

Mesela benim aklımda 500 TL değil de bu tarz ürünler kalmış.

Bu ürün demiyorum. Örnek amaçlı gösterdim o linki.

Bu tarz ürünlere de bakmış olabilirim. Bunlar olsun diye demiyorum. Aklıma böyle kalmış. Siz daha iyi bilirsiniz önerilerinize uymaya çalışacağım.

Evet, onlar pompa. Ama ComboRez. (pompa + rezervuar, bir bütün yani.) Onlar için ayrı bir sac kesip çok ince hesaplar yaparak sığdırmıştım.
Alabileceğin ComboRez'lere uygun ve boru geçişlerine göre sen de bir sac kestirip yapabilirsin.

Bende saç kestirmeyi düşünüyorum. Hem pompalar gizlenmiş olacak ki bu bence daha iyi bir görüntü sağlayacak hemde alt taraftaki PSU gözükmeyecek.

Sizce 65mm kalınlıktaki 360'lık ve 240'lık radyatörler için rezervuarlar kaçlık olmalı?

Rezervuardaki pompayı saymaz isek bu 2 rezervuarın bir birinden görünüş harici farkı var mı?

Birisinde boru düz iken diğerinde sadece kıvrımlı değil mi?

Yoksa borusu kıvrımlı olanda su kıvrımların içinden geçip rezervuarı doldurmuyor mu?

Dosya Ekleri

• helix400-bl.jpg
    28,6 KB · Görüntüleme: 169
  • xspc-d5-photon-270_01.jpg
    28,8 KB · Görüntüleme: 154
Rezervuarların pek de bir önemi yok. Bu bağlamda büyük ya da küçük olmalarının da pek önemi yok. Rezervuar ebatları daha çok görsel amaçlıdır.
Seçtiğin o iki rezarvuar arasında da görsel dışında hiç bir fark yok. O kıvrımlı buru barındıran rezervuar tamamen görsel amaçlıdır, yani o kıvrımların hiç bir önemi yok, o kıvrımlar sadece süs yani.

Şöyle bir pompa bahsettiğin o iki radyatörü de besleyecek güçte. yani iki tanesi çok çok yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…