Merhabalar. Ben hem CPU hemde GPU için sıvı soğutma yapmak istiyorum. Çift rezervuar ile çift renk güzel şık bir şey olsun istiyorum. Bunun için hangi önereceğiniz parçalar neler?
Sanırım pompalar çok pahalı ürünler. Aliexpress üzerinden rezervuarlar 25 ile 60$ arasında fiyatları var. Rakorlar çok gitmesine nazaran 10-50 TL aralığında parçalar. Ben hiç pompa fiyatlarına bakmamıştım.
Pompalar hariç 1000 TL civarı bütçe ayırmıştım.
GPU Blok 400 TL
CPU Blok 300 TL
2 Adet Rezervuar 300 TL
Hali hazırda radyatörlerim mevcut.
Mesela Barrow marka kaliteli ve uygun fiyatlı önerebileceğiniz pompa hangisi?
Satıcılarda Barrow markasını sık görüyorum. Yorumlarda fena değil. Bütçenin yetmediği kısımlarda kullanılmasında bir sakınca görüyor musunuz?
Evet, onlar pompa. Ama ComboRez. (pompa + rezervuar, bir bütün yani.) Onlar için ayrı bir sac kesip çok ince hesaplar yaparak sığdırmıştım.
Alabileceğin ComboRez'lere uygun ve boru geçişlerine göre sen de bir sac kestirip yapabilirsin.
Rezervuarların pek de bir önemi yok. Bu bağlamda büyük ya da küçük olmalarının da pek önemi yok. Rezervuar ebatları daha çok görsel amaçlıdır.
Seçtiğin o iki rezarvuar arasında da görsel dışında hiç bir fark yok. O kıvrımlı buru barındıran rezervuar tamamen görsel amaçlıdır, yani o kıvrımların hiç bir önemi yok, o kıvrımlar sadece süs yani.
Şöyle bir pompabahsettiğin o iki radyatörü de besleyecek güçte. yani iki tanesi çok çok yeterli olacaktır.