Custom Windows'lar ve orijinaller

• Konuyu başlatan 77874
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2.402

77874

Megapat
Öncelikle merhaba, eminim denk gelmişsinizdir. Windows 10 üstünde belirli modifiyeler yapıp sonra kullanıcılara sunan custom Windows yapıcıları var.
İsteğe, şekile ve kullanıma göre ayarlıyorlar. Şimdi aklıma takılan bir soru var. Yabancılarda revios Türk'lerde ise Windows kokteyl olayı var. Bunlar cidden vaad edilen performansı veriyor mu yoksa hepsi güncel bir Windows'un yeri tutamaz mı?
Örneğin revios kendince 3'e ayırmış;
1- Olabildiğince kırpılmış, latency değerleri düşürürülmüş ve sistem kaynağını olabildiğince az tüketen ( Windows 10 1709)
2-Latency değerleri düşük(üsttekine göre daha yüksek) çoğu uygulama ile uyumlu ve Windows mağzası ve Faceit desteği (Windows 10 1809)
3-Bloat kısmı kaldırılmış ve sadece en güncel Windows sürümü üstünden ilerleyen temel olarak normal Windows'a benzeyen fakat gereksiz özellikleri kaldırılmış (Windows 10 1909)
Yanlış anlaşılma olmasın, bu tip yapılmış Windows çeşitleri Microsoft'un kendi Windows'una göre daha fazla performans vaad ediyor. Sadece doğruluğunu sormaya ve bilgi almaya geldim. Kullanmış olanlar da deneyimlerini paylaşabilirse gayet güzel olur.
Bahsi geçen ReviOS'un sitesi; Revision

Windows 8.1 High Perfonmance Edition' u denemek için indiriyordum %99,76' da BSOD yemiştim sonra %99,86. Orijinal Windows bence en iyisi. Adam yüksek perfonmans için Güvenlik Duvarı ve Windows Update' yi kapatıyor sistemde virüsler bayram ediyor. Gereksiz servisleri kapatarak, geçici dosyaları temizleme vb. işlemler ile sistemin perfonmansı yükseliyor.

En iyi modifiye, kendi yapmış olduğunuz modifiyedir. Kendiniz, hizmetler bölümünden gereksiz ve sisteme herhangi bir sıkıntı oluşturmayacak servisleri kapatırsanız, sıkıntı yaşamazsınız. Sosyal'de bu konuyla ilgili rehberler bulunuyordu. Bakmanızı tavsiye ederim.

Windows 8.1 High perfonmance Edition'u denemek için indiriyordum %99, 76'da bsod yemiştim sonra %99,86. orijinal Windows bence en iyisi. Adam yüksek perfonmans için güvenlik duvarı ve Windows Update'yi kapatıyor sistemde virüsler bayram ediyor. Gereksiz servisleri kapatarak, geçici dosyaları temizleme vb. işlemler ile sistemin perfonmansı yükseliyor.

Öncelikle Revios'u denemek için Virtual machine'me kurdum tüm sürümlerinde Defender ve diğer şeyler açık sadece Update sıkıntısı var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı