CV hazırlarken nelere dikkat edilmeli?

KunRois

Kilopat
Daha fazla  
Üniversiteden yeni mezun oldum. CV hazırlıyorum. İnternetten araştırdığım kadarıyla aşağı yukarı dikkat edilmesi gerekenleri öğrendim fakat bazı konularda herkes başka şeyler söylemiş. Mesela fotoğraf koyulmalı mı? Fotoğraflarımda küpe, kolye gibi şeyler var bunlar sıkıntı yaratır mı? Ona göre yeni fotoğraf çekeyim veya o aksesuarları fotoğraftan sileyim. Yeni mezun biri için 1 sayfa CV yeterli diyorlar. 1 sayfa Türkçe, 1 sayfa İngilizce olarak gönderilse sıkıntı olur mu? Veya böyle bir şeye gerek var mı? Direkt İngilizce veya direkt Türkçe mi gönderilmeli? Nelere dikkat etmem gerektiği konusunda bilgi verebilecek var mı? Sektör bilgi teknolojileri, ıt diyebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, fotoğraflı ve fotoğrafsız olarak 2 ayrı cv hazırlamanı öneririm. Yurtdışındaki pek çok iş yeri fotoğrafsız ve kişisel bilgilerden temizlenmiş cvler istemekte. Yuriçinde ise genelde fotoğraflı isterler ve kişisel özelliklerine de dikkat ederler. Buna bağlı olarak da fotoğrafına göre göreceli bir öndeğerlendirme yapabilirler. Doğru bir şey değil ama maalesef ülkemizde bu tip işyerleri mevcut. Kolye, küpe vs. rahat biri olduğun izlenimini oluşturabilir.
İngilizce ve Türkçe olarak ayrı CV'ler hazırla ve başvuru yapacağın yerde açılan ilanın diline göre gönder. Elden başvuru yapacaksan İngilizce olanı kullanmak daha iyi olabilir.
CV'nde gereksiz bilgi tutma, okulun ve mesleki tecrübelerini yaz. Bunlara bağlı olarak işinde yararlı olabilecek programları vs. ekleyebilirsin. Başarılarını ve sertifikalarını ayrıca belirtebilirsin. Boş şans dilerim.

Üniversiteden yeni mezun oldum. CV hazırlıyorum. İnternetten araştırdığım kadarıyla aşağı yukarı dikkat edilmesi gerekenleri öğrendim fakat bazı konularda herkes başka şeyler söylemiş. Mesela fotoğraf koyulmalı mı? Fotoğraflarımda küpe, kolye gibi şeyler var bunlar sıkıntı yaratır mı? Ona göre yeni fotoğraf çekeyim veya o aksesuarları fotoğraftan sileyim. Yeni mezun biri için 1 sayfa CV yeterli diyorlar. 1 sayfa Türkçe, 1 sayfa İngilizce olarak gönderilse sıkıntı olur mu? Veya böyle bir şeye gerek var mı? Direkt İngilizce veya direkt Türkçe mi gönderilmeli? Nelere dikkat etmem gerektiği konusunda bilgi verebilecek var mı? Sektör bilgi teknolojileri, ıt diyebiliriz.

Takısız küpesiz düz gömlekli profesyonel fotoğraf kullanmanı tavsiye ederim. Onun dışında taslak olması amacıyla örnek CV lere ya da yapay zeka ile hazırlanmış CV lerede bakabilirsin. Şimdiden bol şanslar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı