Çözüldü Cyberpunk "0xc000012D" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emre Sakinmaz

Megapat
Ne zaman crash vereceği belli olmuyor. Bazen oyun yüklenirken crash veriyor, bazen de saatlerce sıkıntısız oynatıyor. Hata kodu verdiğinde ise "CLR hatası: 80004005" veya resimdeki hatayı veriyor. CLR hatasını araştırıp .Net Framework kurmaya çalıştım, sonunda offline olanı kurdum ama bugün tekrar "CLR" hatasını verdi. Process Monitor ve oyunun oluşturduğu crash dosyasını paylaşıyorum. Procces Monitor Crash dosyası

Dosya Ekleri

• IMG_20231207_012650.jpg
    IMG_20231207_012650.jpg
    362,1 KB · Görüntüleme: 207
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
.NET Framework ve runtimes programlarını Revo unistaller kullanarak atık dosyaları dahil temizleyin. Aşağıdaki linkten runtimes programını AiO olarak kurun. Ardından tüm .NET Framework programlarını kurup sistemi yeniden başlatıp deneyin.

Aldığınız hatanın bir çok sebebi olabilir. Başlangıç için sistem taraması yapmayı deneyin. CMD'yi yönetici olarak açıp "sfc /scannow" komutunu girin ve sorunlu dosya var mı kontrol edin. Malware taraması yapıp virüs var mı bir bakın. Ayrıca 2005-2022 arası tüm VC Runtimes'ları kurduğunuzdan emin olun. Bunun için sitede bir all in one pack vardı işinize yarayabilir.

Aldığınız hatanın bir çok sebebi olabilir. Başlangıç için sistem taraması yapmayı deneyin. CMD'yi yönetici olarak açıp "sfc /scannow" komutunu girin ve sorunlu dosya var mı kontrol edin. Malware taraması yapıp virüs var mı bir bakın. Ayrıca 2005-2022 arası tüm VC Runtimes'ları kurduğunuzdan emin olun. Bunun için sitede bir all in one pack vardı işinize yarayabilir.
Sfc/scannow yaptım. Driverlar yüklü ve harici driver uygulamasından yüklemedim driverları. Zaten yeni formatlanmış kurulmuş bilgisayar. Acer nitro 16 an16-416 cihazında crash yiyorum. VC Runtimes'lar kurulu özellikle dikkat ettim.

.NET Framework ve runtimes programlarını Revo unistaller kullanarak atık dosyaları dahil temizleyin. Aşağıdaki linkten runtimes programını AiO olarak kurun. Ardından tüm .NET Framework programlarını kurup sistemi yeniden başlatıp deneyin.

Çözüm
Biraz araştırdım bu hatayı, CPU ve RAM'i yoğun kullanan oyunlarda yetersizlikten kaynaklı böyle bir hata verebiliyormuş. Mevcut sistem özellikleriniz paylaşabilir misiniz? Hata çok uzun periyotlarla gerçekleşmiyorsa grafik ayarlarını biraz düşürüp deneyebilirsiniz.

Biraz araştırdım bu hatayı, CPU ve RAM'i yoğun kullanan oyunlarda yetersizlikten kaynaklı böyle bir hata verebiliyormuş. Mevcut sistem özellikleriniz paylaşabilir misiniz? Hata çok uzun periyotlarla gerçekleşmiyorsa grafik ayarlarını biraz düşürüp deneyebilirsiniz.

Acer Nitro 16 AN16-416
Ryzen 5 7535HS.
8 GB 4800MHz RAM.
RTX4050.
Teşekkürler dediğinizi deneyeceğim. RAM'in 8 olması bir sorun ama Cyberpunk'ta sürekli hataya sebep olacak kadar da değildir diye düşünmüştüm.

Acer Nitro 16 AN16-416
Ryzen 5 7535HS.
8 GB 4800MHz RAM.
RTX4050.
Teşekkürler dediğinizi deneyeceğim. RAM'in 8 olması bir sorun ama Cyberpunk'ta sürekli hataya sebep olacak kadar da değildir diye düşünmüştüm.

Mem Reduct uygulaması indirip deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı