Çözüm Cyberpunk 2077 1.5 bulanıklık nasıl azaltılır?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
42
Cyberpunk 2077'nin 1.5 yamasında önceki sürümlerde olmayan bir bulanıklık hissettim, genel oynanışta hissedilmese de şehirde araç sürerken hissediliyor. Buna neden olan bazı ayarları ve farklılıkları paylaşacağım. Belki benim monitörümden kaynaklı ghostingi tetikliyor da olabilir, sizde bu his yoksa öyle kalabilir.
Otomatik olarak yüksek ve Ultra ayarlarda açılan Film Greni, Kromatik Bozulma, Alan Derinliği ve Hareket Bulanıklığı ayarlarını kapatıyoruz.

Sol taraf bu ayarların kapalı, sağ taraf ise açık hali. Görüntüyü sabit dururken aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dün bu problemle alakalı sorun çıkmıştı inşallah çözülmüştür.

Hocam dün bu problemle alakalı sorun çıkmıştı inşallah çözülmüştür.

2 gündür kaynağını bulmaya çalışıyordum hatta 1.5 versiyonunu iki kere indirdim. İlginçtir ne Reddit ne de Youtube'da bu sürüm ile ilgili konu bulamadım. Bir önceki 1.31 yamasında bu ayarlar açıkken bulanıklık hissi almıyordum.

Ekran görüntüsünü sabit dururken aldım onu bir de araç sürerken Hareket Bulanıklığı ile düşün. Orta ayarlar ultradan daha iyi görününce biraz ince ayar yaptım.

Bu bulanıklık sorunu RDR2'de aşırı fazla. Ölçeği arttırınca da resmen FPS çakılıyor.
TAA kapatmak geçici bir çözüm sağlıyor, en azından TAA kapatıp FXAA açık bir biçimde (çoğu kişi obje ve nesnelerin tırtıklı olmasından şikayet ediyor bunu açınca fakat benim gözümü hiç rahatsız etmedi üstüne yerdeki otlar falan daha iyi göründü), Reflection MSAA 'i de x4 şeklinde ayar yapmak beni tatmin ettirmiştir, tabii TAA açmak isteyenler de TAA Sharpness (keskinliği) fullemeyi deneyebilir hatta daha da tatmin etmezse RDR2 Config dosyasından elle manuel olarak daha da artırılabiliyor bu değerler. Aslında TAA' li hali de fena değil, sanat eseri niteliğindeki bu oyunu sanatsal bir portre görünümü kazandırmak adına XBOX One X ayarlarında da olduğu gibi bu ayarı da tercih etmek bazı kullanıcılar açısından tercih edilebilir, tabii sizin veya benim gibi ultra netlik veya cam gibi grafik beklentisi isteyenler daha farklı metotlar denemek zorunda.

Son düzenleme:

TAA kapatıp, FXAA açmayı deneyeceğim. Reflection MSAA ayarını hiç açmayı denemedim hep kapalıydı. Bende aslında internette "RDR2 Xbox Settings" diye aratıp bulduğum bir ayar konfigürasyonu ile oynuyorum.

Bir türlü net görüntü elde edemedim.

Buna hiç dikkat etmemiştim. Eline sağlık hocam, güzel ayrıntılardan biri bence. Bu arada FSR Quality bile tıpkı GoW'da olduğu gibi 0.7x çarpanla sanki olduğundan daha fazla bulanık gibi görünüyor özellikle bunu iç mekanlarda değil de dışarıda caddede vs gözlemlemek daha belirgin gibi geldi bilmiyorum belki ben fazla abartıyorumdur çünkü her ne kadar FSR Ultra Quality ile akıcı bir deneyim elde etsem de sanki biraz pastelimsi bir tat veriyor, bir yana hoş bir yana karakterlerin yüzleri belli mesafeden belli olmayınca dezavantaj, bilemedim biraz daha iyi olabilirmiş sanki FSR..
Ekran kartını bilmiyorum, eğer ki 1060 6GB/1650 Super veya daha üst bir model kart kullanıyorsan en azından zamanında uyguladığım ayarları deneyebilirsin, yeteri kadar tatmin etmişti beni.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ekran kartını bilmiyorum, eğer ki 1060 6GB/1650 Super veya daha üst bir model kart kullanıyorsan en azından zamanında uyguladığım ayarları deneyebilirsin, yeteri kadar tatmin etmişti beni.
Teşekkürler deneyeceğim, oyunu ilk RX 5500 XT 8GB ile oynuyordum bulanıktı. Yakın zamanda RTX 3050'ye geçiş yaptım yine aynı. Zaten kartlarla bir ilgisi yok biliyorum. Eve geçince videoyu izleyip ayarları deneyeceğim, sonucu bildiririm.
@Jonathan North Netlik ciddi fark etti hocam sağ olun Reflection MSAA 4X yaptım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…