Cyberpunk 2077 düşük GPU kullanımı ve FPS düşüklüğü

blntsrts

Kilopat
Daha fazla  
Grafik ayarları en üstte olduğu halde ekran kartı kullanımım düşüyor.(RTX ve DLSS OFF)
RTX açtığımda bir tek tam kapasite ekran kartım kullanılıyor. DLSS açtığımda ise iyice düşüyor ve FPS artışı sağlayamıyorum. Ayarları düşüreyim diyorum kart kullanımı iyice düşüyor. Düşürsem de yüksekte de oynasam aynı FPS'leri alıyor yer yer 60 FPS'in altlarına düşüyor rahatsız ediyor. Bu durum oyunun optimizasyon sıkıntısından dolayı mı oluyor yoksa bende mi bir sıkıntı var anlamadım. Aşağıdaki resimlerde ultra ayarlarda RTX ve DLSS kapalı halde aldığım değerler var.Görültüğü gibi %90'ın altına düşüyor kullanım bu ayarlarda bile.

İşlemci : R5 3600
Ekran Kartı : RTX 2060 Super
RAM : 16 Gb (Tek Kanal)

Dosya Ekleri

• adsız2.png
    adsız2.png
    782,6 KB · Görüntüleme: 390
  • Adsız.png
    Adsız.png
    765,9 KB · Görüntüleme: 337
Tam bu konuyu açacaktım ben de.

Sistemim imzadaki sistem. Ryzen 5 2600, RTX 2060, 2x8GB 3200MHz... Sorunum ise arkadaştaki ile aynı. Oyunun başlarında GPU kullanımı %98'den aşağı düşmüyordu ama kısa süre sonra %50-%70 arasında gezmeye başladı. Şehir içinde FPS değerim 30'lara düşüyor bu yüzden.

Yukarıda arkadaşların sorduğu sorulara da cevap vereyim:

-CPU kullanımı %60 üzerine çıkmıyor.
-CPU sıcaklığım 52-53 derece, GPU sıcaklığı ise 64 derece altında seyrediyor.
-Dual Channel RAM kullanıyorum (2x8GB 3200MHz)

Anlamadığım nokta ise şu. YouTube'dan baktım. Benimle aynı sistemi kullanan birisi benchmark testi atmış. O arkadaşın GPU kullanımı genelde %98 ve üstünde seyrediyor. FPS değerleri de benden iyi gibi. Videoda GPU kullanımının düştüğü yerlerde bile en fazla 70'e düştüğünü gördüm. Bende %50-%60'a kadar düşüyor. Adamın 60-70 FPS aldığı bölgelerde ben yaklaşık 45 FPS alıyorum.

Oyunda kapalı mekanda geçen bir kısma geldiğim için tekrar kontrol de edemedim sorun devam ediyor mu diye ama kapalı alanda bile GPU kullanımı %60-%65. oynadıkça düzelirse yazarım buraya.

i5 9600KF 4.3 GHz + RTX 2060+ 2x8 3200 MHz RAM ile oyuna ilk girdiğimde herhangi bir sıkıntı yok %98 ekran kartı kullanımı var ama 40 - 60 dk sonra %98 kullanım aldığım yere gittiğimde %70 ekran kartı kullanımı oluyor bir türlü çözemedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı